Cake met witte chocolade en frambozen
Deze cake met witte chocolade en frambozen is perfect voor elke gelegenheid waar een taartje bij hoort: een verjaardag, een kopje koffie of gewoon omdat je jezelf wil verwennen. Plus: deze cake is zo gemaakt!
Zo maak je deze cake met witte chocolade
De basis van de cake is simpel: een beslag van roomboter, suiker en eieren. De boter en suiker klop je goed luchtig, zodat de cake straks lekker zacht en smeuïg is. Dan voeg je zelfrijzend bakmeel en een snufje zout toe, en mix je alles tot een glad geheel.
Maar wat deze cake echt bijzonder maakt, zijn de stukjes witte chocolade en de verse frambozen. De chocolade smelt tijdens het bakken, en de frambozen zorgen voor een frisse, fruitige tegenhanger. Een handige tip: bestuif de frambozen eerst met wat bloem. Zo blijven ze mooi verdeeld door het beslag en zakken ze niet naar de bodem.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 1 cake
- 200 gr roomboter (kamertemperatuur)
- 200 gr suiker
- 200 gr zelfrijzend bakmeel
- 4 eieren
- 100 gr witte chocolade
- 150 gr frambozen
- Snuf zout
Materiaal
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175 graden (boven – en onder warmte).
Mix de boter samen met de suiker tot een luchtig mengsel. Voeg één voor één de eieren toe en blijf mixen. Voeg pas een volgend ei toe als het vorige is opgenomen.
Voeg het zelfrijzend bakmeel en een snuf zout toe, en mix nog even kort. Hak 50 gr witte chocolade grof. Spatel dit samen met de frambozen door het beslag. Bestuif de frambozen eventueel met een lepel bloem. Een handigheid waarmee wordt voorkomen dat het fruit tijdens het bakken naar boven drijft.
Vet een cakevorm met bakspray (of boter op een keukenpapiertje) in. Verdeel het beslag over de vorm. Bak de cake in zo’n 55 – 60 minuten goudbruin. De cake is gaar als je er met een satéprikker in prikt en deze er schoon en droog uitkomt. Laat de cake op een taartrooster afkoelen.
Smelt de rest van de witte chocolade au bain-marie of in de magnetron. Besprenkel dit over de witte chocoladecake. Garneer de cake met witte chocolade eventueel met wat verse frambozen.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Recept bewaren?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in