
Burrata salade met pistachepesto
Met een handvol lekkere ingrediënten heb je verder niet zoveel nodig. Dat geldt voor deze burrata salade zeker. Lekkere geroosterde bieten, smeuïge burrata en zachte prosciutto. Afgemaakt met een flinke lepel homemade pistachepesto en klaar ben je. Je kan er uiteraard nog knapperig brood bij serveren of wat geroosterde aardappeltjes. Maar in de zomer heb ik zelf genoeg aan een lichte salade. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. PS sta je op de camping en wil je dit recept maken? rooster de bietjes dan op de barbecue. Echt lekker is dat!



Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 6 (gekleurde) bieten
- 100 gr veldsla
- 4 kleine bollen burrata
- 120 gr Prosciutto
- 4 takjes basilicum
- 2 takjes tijm
- Peper en zout
- Olijfolie
Pistache pesto
- 20 gr basilicum
- 2 teentjes knoflook
- 40 gr gepelde en ongezouten pistachenoten
- 30 gr Parmezaan
- Peper en zout
- ca. 125 ml olijfolie
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
Schil de bietjes en snijd ze in partjes. Verdeel ze over een ovenschaal. Breng de bietjes op smaak met peper, zout, tijm en drizzle er wat olijfolie overheen. Rooster de bietjes in ongeveer 30 minuten gaar. Des te groter de partjes, des te langer ze nodig hebben in de oven.
Maak in de tussentijd de pistachepesto. Maal alle ingrediënten fijn in een keukenmachine. Voeg net zoveel olijfolie toe, totdat je een smeuïge pesto hebt. Breng de pesto op smaak met peper en zout.
Verdeel de veldsla over 4 borden. Verdeel de bietjes, plus de olie over de salade. Verdeel de basilicum over de salades. Leg op iedere salade een bolletje burrata en wat plakjes prosciutto. Garneer de burrata salade met de pistachepesto.
Serveer met brood.
PS De pistachepesto kan je max. 4 dagen bewaren in de koelkast.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan