Buffalo Chicken Wings
Dit is de perfecte weekendbite: Buffalo chicken wings uit de oven. Met zoals het hoort een Ranch dip ernaast. Veel Amerikaanser wordt het niet. Vroeger moest ik niks hebben van kluiven. Een kippenpoot vond ik geen goed idee en ook spareribs waren niet aan mij besteed. Nu is dat anders. Nu vind ik het juist lekker. Alhoewel, een echte kluiver zal ik nooit worden, want ik eet ze meestal met mes en vork (so sophisticated). Daar zit ook de truc in, het vlees moet zo zacht worden dat het van het bot afvalt. Dan hoef je niet te kluiven.
Bij de kippenvleugels uit de oven maakte ik een marinade, deze keer met Ghee, dat is geklaarde boter. Maar je kunt ook gesmolten boter of wat olijfolie gebruiken. Deze Buffalo chicken wings horen lekker pikant te zijn. Ik heb daarvoor tabasco gebruikt. Kijk zelf even hoe heet je het wilt hebben. Ik ben daar nogal een pussy in, het is mij al snel te pittig. De ranch dip zorgt wel voor wat verfrissing, die moet je er echt bij maken. En dan kan je perfecte vrijdagavond beginnen.
Ingrediënten voor 8 st.
8 chicken wings
30 gr gesmolten ghee (of olijfolie, of boter)
50 gr ketchup
2 tl Worcestershiresaus
1 -2 tl tabasco
1 teentje knoflook
Sap van een halve citroen
Zout
Ranch dip
3 el kwark
1 tl uienpoeder
1 teentje knoflook
1 el verse bieslook
Peper en zout
Zo maak je het
Maak een marinade van de gesmolten Ghee met de ketchup, de Worcestershiresaus, de tabasco (zo heet als je het wilt) en het sap van een halve citroen. Pers een teentje knoflook uit boven de marinade. Breng deze verder op smaak met zout. Meng kort.
Verdeel de marinade over de chicken wings (aan beide zijdes) en laat dit minimaal een half uurtje marineren. Je kunt de kippenvleugels ook een nachtje in de marinade leggen. Hierbij geldt, hoe langer, hoe beter.
Verwarm de oven voor op 200 graden (hete lucht).
Leg de Buffalo chicken wings op een bakplaat bekleed met bakpapier en rooster ze in 20 minuten goudbruin. Draai de kippenvleugels om en rooster de andere kant nogmaals 20 minuten.
Maak in de tussentijd de ranch dip. Meng 3 el kwark met een gehakt teentje knoflook, een el verse gehakte bieslook en wat uienpoeder. Breng de ranch dip op smaak met wat peper en zout.
Serveer de Buffalo chicken wings met de ranch dip.
Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk!
RESERVEER nu mijn 3e boek FEEL GOOD FOOD En heb je mijn tweede kookboek al? Bestellen kan hier.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in