Menu
DSC_0021-1-710x380.jpg

Chicken Pot Pie

Sommige dingen klinken gewoon beter in het Engels, vind je ook niet? Chicken pot pie, is zo’n geval, het Nederlandse woord kippenpastei klinkt veel minder aantrekkelijk. En een kippasteitje is eigenlijk ook anders dan een chicken pot pie, want dit is eigenlijk kippenragout onder een dakje, terwijl een pasteitje juist gevuld is met ragout. Volg je het nog?

En met dit recept laat ik je zien, dat een budget gerecht, prima uit kip kan bestaan, zonder plofkip te kopen. Ik heb gewoon scharrel kippendijen gebruikt. Maar omdat de rest van de ingrediënten zo goedkoop zijn, blijf je toch onder de €6,00. Ik heb er nu voor gekozen om 4 aparte schaaltjes te vullen, maar je kunt natuurlijk ook één grote schaal vol maken. Je kunt er nog een lekkere salade bij serveren of wat witte rijst.

chicken pot pie

Ingrediënten voor 4 personen | Budget €5,85
350 gr kippendijen (Scharrelvlees)
4 plakjes bladerdeeg
1 ui
2 paprika’s
0,5 courgette
100 gr (diepvries) erwten
25 gr boter
30 gr bloem
200 ml kippenbouillon
1 eigeel
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in wat olijfolie.

Snij de kippendijen in stukken, voeg ze toe en bak ze rondom gaar.

Snij de paprika’s in blokjes en snij de courgette in stukjes. Voeg dit samen met de erwten bij de kip. Bak het rondom aan.

Laat de boter in een apart pannetjes smelten en voeg de bloem toe. Laat de bloem op een zacht vuur gaar worden. Het is gaar als de roux een beetje zanderig aanvoelt.

Voeg nu met een garde de bouillon toe en breng het aan de kook. Roer het tussentijds goed door totdat er een dikke romige saus ontstaat.

Voeg de groentes en kip bij de saus en breng het op smaak met peper en zout.

Neem 4 ovenbestendige bakjes en verdeel de ragout over de 4 schaaltjes.

chicken pot pie

Rol het plakje bladerdeeg iets uit. Bestrijk de randen van je bakje met wat eigeel en drapeer een vel bladerdeeg over het kommetje. Bestrijk de bovenkant met eigeel.

Bak de chicken pot pie in ongeveer 15 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.

chicken pot pie

On a Budget: Maaltijden voor 4 personen, (2 volwassenen en 2 kinderen) voor maximaal €6,00. Excl. kruiden, olijfolie en basis ingrediënten.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan