Chicken pot pie

Chicken pot pie

Een chicken pot pie is niets anders dan kippenragout onder een dakje. Het klinkt gewoon veel beter in het Engels, vind je ook niet? Het Nederlandse woord kippenpastei is gewoon veel minder aantrekkelijk. Maar goed dit chicken pot pie recept is echt om te smullen! Gemaakt van kippendijen, lekker veel groenten en afgemaakt met wat rondjes van bladerdeeg. Ga jij deze chicken pot pie maken?

Chicken pot pie

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 350 gr kippendijen
  • 250 gr champignons
  • 125 gr erwten (uit de diepvries)
  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 500 ml kippenbouillon
  • 30 gr bloem
  • 25 gr roomboter
  • 1 eigeel
  • Olijfolie
  • Peper en zout
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).

  2. Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in wat olijfolie.

  3. Snijd de kippendijen in stukken, voeg ze toe en bak ze rondom gaar.

  4. Snijd de champignons in plakjes en de paprika in blokjes. Voeg dit samen met de erwten bij de kip. Bak het rondom aan.

  5. Laat de boter in een apart pannetjes smelten en voeg de bloem toe. Laat de bloem op een zacht vuur gaar worden. Het is gaar als de roux een beetje zanderig aanvoelt.

  6. Voeg nu met een garde de bouillon toe en breng het aan de kook. Roer het tussentijds goed door totdat er een romige saus ontstaat.

  7. Voeg de groentes en kip bij de saus en breng het geheel op smaak met peper en zout.

  8. Neem een ovenbestendige pan of schaal en verdeel de ragout hierover.

  9. Zorg dat de bladerdeeg al op kamertemperatuur is en steek er rondjes uit. Verdeel deze op de ragout. Kluts het eigeel en bestrijk de bovenkant van het bladerdeeg.

  10. Bak de chicken pot pie in ongeveer 15 – 20 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.

Chicken pot pie

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.0 (2 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in