Menu

Quattro formaggi broodstengels

Dit is zo’n recept voor wanneer je niet te veel wilt nadenken, maar echt zin hebt in een lekkere snelle snack. Deze broodstengels zijn niet alleen lekker voor bij de borrel maar ook heel lekker bij een soepje (bijvoorbeeld tomatensoep, uiensoep of minestronesoep). Ik maak de stengels met kant-en-klaar bladerdeeg. De onderkant van de stengel wordt door het bakken wat dikker zoals je gewend bent bij bladerdeeg. Beleg het deeg straks niet met teveel van de kaas dan blijven je stengels te plat. Want overigens ook wel lekker is hoor!

Quattro formaggi

Ik vond het een leuk idee en een leuke titel, maar wanneer je twee soorten kazen wilt gebruiken, kan dat natuurlijk ook. In dit recept gebruik ik ook niet alleen maar Italiaanse kazen. Maar wanneer je dat leuk vind kun je er natuurlijk even naar dat leuke kaaswinkeltje en je laten adviseren wat lekkere Italiaanse kazen zijn. Een mix tussen verschillende pittige en milde kazen is het lekkerste, en kies er ook twee die goed smelten. Denk aan een Taleggio, gorgonzola, een fontina en wat Parmezaanse kaas. Maar het hoeft niet perse Italiaans, je kunt ook mixen met een roquefort, geitenkaas en een Nederlandse Goudse.

10 stengels

Ingrediënten voor 10 st.

  • 1 rol bladerdeeg (40x24cm)
  • 60 gr taleggio
  • 40 gr geitenkaas
  • 40 gr belegen kaas
  • 30 gr gorgonzola
  • 1 takje tijm

Materiaal

  • bakplaat bekleed met bakpapier

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden elektrisch, 180 graden hetelucht.

  2. Leg het bladerdeeg op de bakplaat. Verdeel de kazen over de het bladerdeeg en snijd het in lange plakken van 4 bij 24 cm. Bestrooi met tijm, leg ze iets uit elkaar – zodat de stengels een beetje de ruimte hebben en zet voor 20-25 minuten in de voorverwarmde oven.

  3. Haal uit de oven, laat de kaas even stollen en laat de broodstengels eventueel verder afkoelen op een afkoelrekje.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Marianne is foodstylist en fotograaf. Naast een enorme passie voor het fotograferen van eten is ze ook gek op koken. Het liefste zou ze wekelijks etentjes geven. Van een tiptop gestylde tafel met in de keuken opgemaakte bordjes tot een tafel vol schalen antipasti.