Menu
broodpudding_5381.jpg

Broodpudding met zomerfruit

Broodpudding is heerlijk! Heb je het wel eens gemaakt? Het is net zoiets als wentelteefjes maar dan in het groot en meestal zonder de kaneelsuiker. Net als wentelteefjes maak je broodpudding van oud brood of brood wat al een dag oud is. Zo is het gerecht ook ontstaan, om restjes brood op te maken. Het maakt ook niet zo heel erg uit wat voor soort je brood je er voor gebruikt. Ik vind een wit zuurdesembrood er het lekkerste voor. Zuurdesembrood is wat steviger. Ik snijd de plakken ook zelf. Maar een ciabatta of bruin brood kan ook prima. En het lukt ook heel goed met croissantjes. Lekker no waste!

4 personen

Ingrediënten voor 4 personen

  • Ca. 8 plakken oud brood
  • 1 ei
  • 250 ml volle melk
  • 75 gr suiker (+ extra)
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 150 gr rood fruit (blauwe bes, frambozen en bramen)
  • Boter (om in te vetten)

Materiaal

  • Cakevorm 25 cm

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (electrisch) / 180 graden (hetelucht). Snijd het brood in plakken van ongeveer 1 cm dik. Kijk zelf hoeveel brood je nodig hebt. Dat ligt aan het formaat brood wat je hebt.

  2. Klop in een mengkom de melk, het ei, de suiker en vanillesuiker door elkaar. Leg de plakken in een lage schaal en overgiet dit met het melkmengsel. Laat 5 minuten staan. Schuif het eventueel heen en weer zodat alle plakken in het mengsel zijn geweekt.

  3. Vet een brood of cakeblik in met boter. Leg wat fruit op de bodem. Leg de broodplakken er in. Strooi het fruit er tussendoor en overheen. Bestrooi met wat extra suiker.

  4. Bak de broodpudding in de voorverwarmde oven voor 35-40 minuten. De pudding is het lekkerste wanneer hij nog warm is.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan