Broodpudding met zomerfruit
Broodpudding is heerlijk! Heb je het wel eens gemaakt? Het is net zoiets als wentelteefjes maar dan in het groot en meestal zonder de kaneelsuiker. Net als wentelteefjes maak je broodpudding van oud brood of brood wat al een dag oud is. Zo is het gerecht ook ontstaan, om restjes brood op te maken. Het maakt ook niet zo heel erg uit wat voor soort je brood je er voor gebruikt. Ik vind een wit zuurdesembrood er het lekkerste voor. Zuurdesembrood is wat steviger. Ik snijd de plakken ook zelf. Maar een ciabatta of bruin brood kan ook prima. En het lukt ook heel goed met croissantjes. Lekker no waste!
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- Ca. 8 plakken oud brood
- 1 ei
- 250 ml volle melk
- 75 gr suiker (+ extra)
- 1 zakje vanillesuiker
- 150 gr rood fruit (blauwe bes, frambozen en bramen)
- Boter (om in te vetten)
Materiaal
- Cakevorm 25 cm
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (electrisch) / 180 graden (hetelucht). Snijd het brood in plakken van ongeveer 1 cm dik. Kijk zelf hoeveel brood je nodig hebt. Dat ligt aan het formaat brood wat je hebt.
Klop in een mengkom de melk, het ei, de suiker en vanillesuiker door elkaar. Leg de plakken in een lage schaal en overgiet dit met het melkmengsel. Laat 5 minuten staan. Schuif het eventueel heen en weer zodat alle plakken in het mengsel zijn geweekt.
Vet een brood of cakeblik in met boter. Leg wat fruit op de bodem. Leg de broodplakken er in. Strooi het fruit er tussendoor en overheen. Bestrooi met wat extra suiker.
Bak de broodpudding in de voorverwarmde oven voor 35-40 minuten. De pudding is het lekkerste wanneer hij nog warm is.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in