fbpx
Menu

Spaanse broodjes gevuld met ei en chorizo

Deze week gaan we lekker door met recepten voor Pasen. Omdat ik vooral team Paasbrunch ben, deel ik vooral ideetjes voor tijdens de middag, zoals deze Spaanse broodjes gevuld met ei en chorizo. Ik moet je eerlijk bekennen dat dit geen one taker was. Kan je alles maken, maar een broodje gevuld met ei mislukt. Pas na veelvuldig proberen kwam ik erachter dat het aan de broodjes lag, deze zogen het eiwit helemaal op en wat ik overhield was enkel een eidooier en wat chorizo. Maar gelukkig heb ik het testen nu voor je gedaan en met mijn tips kunnen deze eitjes in brood niet meer mislukken. De belangrijkste tip: gebruik afbak Kaiserbroodjes. Die zijn perfect.

Geen oven nodig

Ik maak deze broodjes in de Philips Airfryer XXL (Avance collection). De laatste tijd staat hij bijna standaard op het aanrecht. Voor snackjes voor bij de vrijdagmiddagborrel tot het snel afbakken van aardappeltjes, broodjes of het bereiden van een complete maaltijd. Hij is supergroot en daardoor geschikt voor het hele gezin (er kunnen 6 porties friet in). Maar het belangrijkste voordeel is dat je de Airfryer niet hoeft voor te verwarmen en daardoor is alles heel snel klaar. Door de Twin TurboStar technologie verwijdert hij overtollig vet, dit wordt opgevangen in de lekbak onderin de Airfryer. Dus schoonmaken is ook zo gepiept.

De laatste tijd staat mijn Airfryer standaard op het aanrecht. Voor snackjes voor de vrijdagmiddagborrel maar ook voor het afbakken van aardappeltjes en broodjes.

Lekker variëren

Het is slim om de chorizo onder in het broodje te leggen, de randjes kunnen namelijk snel verbranden. Houd je niet van chorizo, dan zou je ook zalm, serranoham of wat tomaatjes en spinazie kunnen toevoegen. Dat is juist zo leuk aan koken, bedenk vooral je eigen variatie op een recept. Nu ben ik wel benieuwd gaan jullie ook brunchen met Pasen of gaan jullie voor een heel diner? Laat het weten in de comments.

4

Ingrediënten voor 4 broodjes

  • 4 Kaiserbroodjes (afbak)
  • 4 eitjes (maat m)
  • 4 plakjes chorizo
  • 30 gr manchego kaas (geraspt)
  • Snuf gerookt paprikapoeder
  • Snuf zout

Zo maak je het

  1. Snijd een rondje in het Kaiserbroodje en hol ze uit. Dit mag vrij diep, maar zorg ervoor dat je de bodem wel intact houd.

  2. Leg in ieder broodje een plakje chorizo, zorg ervoor dat dit op de bodem ligt want de randjes kunnen snel verbranden. Breek een eitje in ieder broodje, breng het eitje op smaak met een snuf gerookt paprikapoeder en een beetje zout. Garneer de broodjes met wat geraspte Manchego kaas (gewoon belegen kan ook).

  3. Leg de broodjes in de Philips XXL Airfryer en bak ze in 8 – 10 minuten af op 160 graden. Wil je de  broodjes gevuld met ei in de oven afbakken houd dan 15 – 20 minuten aan op 175 graden.

    Garneer de broodjes eventueel met wat verse peterselie en serveer meteen.

Dit bericht is in samenwerking met Philips, lees mijn disclaimer.

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik superleuk!

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

2 reacties

  • Jytte
    16 april 2019 om 09:10

    YUM, dit kan ik ook prima maken vanavond bij de soep :)

    Beantwoorden
  • Annika
    18 april 2019 om 08:29

    Ja, superlekker!

    Beantwoorden

Reactie plaatsen