Menu
DSC_0282-1-710x380.jpg

Broodje Kip Pesto Salade

Maurits, mijn vriend, luncht elke dag buiten de deur. Dat komt door zijn werk en omdat ik geen boterhammen voor hem maak. Hij is nogal verwend daarin, mijn eigen schuld. Meestal krijg ik dan een app-je van hem met een foto van een lekker broodje, sushi of iets anders lekkers. Maar de broodjes kip voeren de boventoon. Maurits is dol op kip en daarom maakte ik speciaal voor hem een broodje kip pesto salade.

Je kunt deze kip pesto salade ook op een toastje serveren natuurlijk. Het is een vrij licht smeerseltje, ok er zit wel mayonaise in, maar niet al te veel. Ik heb zelf de kip eerst gepocheerd en die bereidingswijze is het meest skinny van alles. En het resultaat is super lekker. Het geheim van lekkere dingen zijn goede ingrediënten. Dus gebruik scharrelkip, maak je pesto zelf en serveer het op een lekker broodje. Dat wordt smullen.

kip pesto salade

Ingrediënten voor 4 broodjes
1 kipfilet
0,5 liter bouillon
2 el pesto
1 el mayonaise
2 el Griekse yoghurt
Peper en zout

Zo maak je het
Zet de bouillon op het vuur en breng het net tegen de kook aan.

Pocheer de kipfilet in ongeveer 8-10 minuten gaar. Hij is gaar als hij helemaal wit is.

Laat de kip afkoelen en trek hem met een vork uit elkaar.

Doe de kip in een kom en voeg de pesto, de mayonaise en de Griekse yoghurt toe.

Breng de kip pesto salade op smaak met wat peper en zout en serveer het op een broodje.

Je kunt de salade ongeveer 2 tot 3 dagen bewaren in de koelkast.

kip pesto salade

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan