Menu
DSC_0189-1-710x380.jpg

Broodje ei uit de oven

Een broodje ei uit de oven, is lekker, simpel en het ziet er ook heel erg leuk uit. Je gaart de eieren in het broodje en qua presentatie lijkt het heel spectaculair. Het is een lekker recept voor bij het weekend ontbijt.

In het weekend maak ik vaak wat extra’s voor het ontbijt. M. houdt heel erg van eieren en deze probeer ik iedere keer weer op een andere manier klaar te maken. Je kan aan het broodje eventueel ook nog wat groente toevoegen zoals tomaat, paprika of spinazie. Of iets van spek of salami. Ik heb het deze keer heel basic gehouden, want less is niet altijd boring.

Ingrediënten per broodje
1 afbakbroodje
1 ei
Handjevol geraspte kaas
Peper en zout

Zo maak je het
Verwam de oven voor op 180 graden.

Neem het afbakbroodje en hol de binnenkant uit. Ik heb hier afbakbroodjes van de bakker gebruikt, maar je kan ook de broodjes uit de supermarkt gebruiken.

Verdeel de kaas over de holte van het broodje. Voeg hier eventueel ook je groente en andere ingrediënten toe.

Breek het ei in het broodje en zorg dat de dooier heel blijft.

Bestrooi het ei met peper en zout.

Bak het broodje in 20 minuten af in de oven.

Let op dat je de laatste 10 minuten een stukje aluminium folie of bakpapier over het broodje legt, anders wordt je broodje te bruin.

Garneer eventueel met wat peterselie.

broodje ei uit de oven

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan