Broccoli pizza
Nee, deze broccoli pizza heeft geen bodem van broccoli. We roepen het maar meteen om verwarring te voorkomen. Deze is gewoon gemaakt van meel, water, zout en een beetje gist. Een echte pizza dus. Precies waar we van houden. De broccoli ligt er bovenop. Zie je hem?
Pizza met broccoli
Een pizza met broccoli dus. En je kunt het zo makkelijk maken als je zelf wilt. Je kunt zelf een pizzadeeg maken. Dat is niet moeilijk, maar kost wel even wat tijd. Het deeg moet namelijk rijzen. Je kunt ook een vers deeg uit de koeling of vriezer van de supermarkt gebruiken. Dat is op drukke dagen best wel een slimme oplossing. Of je gebruikt een mix voor pizzadeeg. Kan allemaal. En met die broccoli bovenop is deze broccoli pizza toch een prima maaltje voor een doordeweekse dag? Wij vinden van wel. Je moet immers zelf de slingers ophangen!
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 4 personen
- 4 pizzabodems
- 1 kilo broccoli
- 125 gr roomkaas
- 100 gr Parmezaanse kaas
- 2 stuks burrata
- 1 citroen (biologisch)
- 1 knoflookteentje
- Handjevol gemengde kiemen
- Olijfolie
- Peper en zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Maak de pizzabodems zelf of gebruik een kant-en-klaar deeg.
Verwarm de oven voor op 220 graden (hetelucht).
Leg de pizzabodems op een met bakpapier beklede bakplaat.
Was de broccoli en snijd de broccoli in grove roosjes. Doe ze in een pan met een laagje water en kook de broccoli voor twee minuten. Doe de broccoli vervolgens in een vergiet, spoel af met koud water en laat uitlekken.
Snijd de knoflook fijn. Meng de roomkaas met de knoflook en de rasp van een halve citroen. Breng het op smaak met peper en zout. Verdeel het mengsel vervolgens over de pizzabodems.
Verdeel de broccoli over de bodem. Snijd de andere helft van de citroen in halve maantjes. Verdeel deze en de Parmezaanse kaas ook over de pizza’s.
Bak de broccoli pizza in ongeveer 15 tot 20 minuten in de voorverwarmde oven goudbruin.
Serveer de pizza met broccoli met de burrata en de kiemen. Besprenkel met wat olijfolie en breng eventueel nog op smaak met wat peper en zout.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in