Breekbrood met camembert
Voor een lekker broodje zijn wij altijd wel te porren. Helemaal in combinatie met kaas. Nou dan zit je met dit breekbrood met camembert wel goed. Lekker zacht knoflookbrood dat je in de warme gesmolten camembert dipt. Wat ons betreft het ultieme borrelbrood. Helemaal omdat je het zo lekker kan delen. Brood bakken is echt niet moeilijk, het enige wat je nodig hebt is een portie geduld… en liefde! Probeer het zelf maar eens. PS wel zin in gebakken camembert, maar geen zin om brood te bakken? Probeer dit recept dan eens.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 1 brood
- 1 camembert (in houten doosje)
- 500 gr (spelt)bloem
- 200 ml lauw water
- 100 ml lauwe melk
- 30 + 40 gr roomboter (kamertemperatuur)
- 7 gr gist
- 10 gr zout
- 1 teentje knoflook
- 1 takje verse rozemarijn
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Meng het het water en de melk. Voeg de gist toe en roer het even door. Zet het even weg, zodat de gist kan gaan werken. Het is klaar als er kleine belletjes verschijnen.
Doe de speltbloem met het zout in je keukenmachine (of in een kom als je met de hand kneed). Voeg het melkmengsel en 30 gr zachte roomboter toe en kneed er met de machine een soepel deeg van. Kneed net zo lang totdat het deeg soepel aanvoelt en je een vliesje kunt vormen van het deeg. Dit betekent dat wanneer je een stukje deeg uit elkaar trekt, er een soort kauwgombal ontstaat.
Leg het deeg in een met olie ingevette kom en laat het op een warme plek, afgedekt (onder een theedoek of huishoudfolie) drie kwartier tot een uur rijzen. Het deeg is voldoende gerezen als het in volume verdubbeld is.
Druk de lucht voorzichtig uit het deeg en verdeel het deeg in 18 gelijke stukken. Maak van ieder stuk een rondje en druk deze plat. Vouw nu de binnenzijdes naar binnen zodat er een mooi bolletje ontstaat. Druk deze iets aan.
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg het doosje van de camembert in het midden. Verdeel de bolletjes deeg nu rondom het houten doosje. Houd iets ruimte tussen de bolletjes want ze rijzen nog verder. Dek het geheel wederom af met een natte theedoek en laat ze nogmaals driekwartier rijzen. Verwarm in de tussentijd de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte).
Laat 40 gr boter smelten en pers een teentje knoflook erboven uit. Hak de rozemarijn grof. Kwast de broodjes in met de knoflookboter en bestrooi ze met wat rozemarijn.
Leg het kaasje (uiteraard zonder plastic) in het doosje. Bak het breekbrood met de camembert in ongeveer 25 – 30 minuten goudbruin en gaar. Maak een inkeping in de camembert en strooi hier nog wat rozemarijn overheen.
Serveer het breekbrood meteen.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in