Breakfast pizza

Breakfast pizza

Pizza als ontbijt? Ja hoor, deze breakfast pizza eet je gewoon in de ochtend. En wie wil dat nou niet, pizza bij het ontbijt! Deze ontbijt pizza is perfect voor in het weekend. Lekker op de zondagochtend na een avondje stappen. Maar hij is sowieso lekker hoor, ook als je niet een denderende stapavond achter de rug hebt.

Makkelijk ontbijtrecept

Het fijne van deze breakfast pizza is, is dat het supermakkelijk te maken is en ook nog snel klaar is. En dat is precies wat we willen in het weekend. Je kunt eindeloos varieren met de ingrediënten. Wij kiezen voor ei, bacon en zongedroogde tomaatjes. Maar je kunt ook kiezen voor bijvoorbeeld salami, ham of geitenkaas. Net wat jij lekker vindt.

ingredient ei
Breakfast pizza

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 blik croissantdeeg groot
  • 4 eieren
  • 80 gr bacon
  • 40 gr zongedroogde tomaten
  • 50 gr geraspte oude kaas
  • 5 gr verse peterselie
  • Peper en zout
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (hetelucht).

  2. Rol het croissantdeeg uit. Leg de 3 rechthoeken onder elkaar en druk de randjes aan. Vouw de buitenste randjes om.

  3. Breek de eitjes boven het croissantdeeg. Verdeel de bacon, de zongedroogde tomaatjes en de kaas over het deeg.

  4. Breng alles op smaak met wat fijngehakte peterselie en peper en zout.

  5. Bak de breakfast pizza in 20 minuten goudbruin in de oven. De pizza is klaar als het eiwit gestold is en het deeg goudbruin geworden is.

Breakfast pizza
Breakfast pizza

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.5 (4 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in