Menu
Breakfast-burrito-UPK-21-02-BLOGPOST-774.jpg

Breakfast burrito met bacon en ei

Dit is een recept voor de stevige ontbijters, de ‘we-slaan-liever-onze-lunch-over-dan-het-ontbijt’ mensen! De met ‘1- cracker-redt-je-het-niet’-club. En pas je niet helemaal bij die club, dan kun je dit burrito recept gewoon als lunch of avondeten maken. Wat is het? Een breakfast burrito recept met bacon en ei. En we voegden er ook reepjes gebakken kip aan toe! Eens in de zoveel tijd ben je gewoon toe aan zo’n ontbijtje. Of je nou een avondje hebt gehad met iets te veel glazen wijn of de hele dag gaat klussen, met dit ontbijt idee kun je de lunch waarschijnlijk overslaan. Als je wilt kun je ook al een paar dingen van tevoren bereiden zodat je dat niet ’s ochtends hoeft te doen. Zo kun je de kip alvast rondom bruin bakken en daarna bewaren in een stukje aluminiumfolie en ook de plakjes bacon kun je alvast krokant bakken. Daarna vul je de burrito wrap met reepjes kip, scrambled eggs, bacon, salsa en kaas rolt hem en legt hem nog even in de pan zodat de kaas kan smelten. Voor iedereen die handig is met oprollen en inpakken kun je deze breakfast burrito’s ook nog eens meenemen voor na een stevige wandeling. Koud zijn ze namelijk ook erg lekker. Serveer de ontbijtwrap met guacamole en als je het lekker vindt verse koriander en knapperige ijsbergsla.

voor 4 personen

Ingrediënten voor 4 pers.

  • 4 wraps
  • 250 gr kippendijfilets
  • 8 plakjes bacon
  • 20 gr boter
  • 4 eieren (middelgroot)
  • 150 gr geraspte cheddar kaas
  • 4 el rode salsa
  • olijfolie
  • peper en zout

Lekker met

  • 4 el guacamole
  • 2 takjes koriander
  • 100 gr ijsbergsla

Zo maak je het

  1. Dep de kippendijen droog met keukenpapier.  Bestrooi ze royaal met peper en zout. Verhit een scheutje olijfolie en de boter in een koekenpan en bak de kip in 8-10 minuten rondom bruin. Neem uit de pan en laat ze even afkoelen om in reepjes te snijden.

  2. Bak de plakjes bacon in een droge koekenpan knapperig bruin (in ongeveer 2 minuten). Haal ze uit de pan en laat ze uitlekken op een bord met een stuk keukenpapier.

  3. Maak de pan schoon met keukenpapier. Verhit nog een klein beetje olie in de pan, klop de eieren los, schenk in de koekenpan en bak al omscheppend de eieren gaar. Breng op smaak met peper en zout.

  4. Verwarm de wraps in een droge pan zodat ze soepel worden. Snijd de kip in reepjes. Bestrijk de wraps met de rode salsa. Leg in het midden de scrambled eggs, knapperige bacon, kipreepjes en geraspte kaas. Vouw de onderkant, naar binnen en rol dan de tortilla helemaal op. Leg de tortilla’s met de naad naar beneden in een hete koekenpan en draai ze rond totdat de burrito een bruin kleurtje krijgen en de kaas binnenin is gesmolten. Rol de wraps eventueel in aluminiumfolie en serveer met guacamole, verse koriander en knapperige ijsbergsla.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan