Breakfast burrito met bacon en ei
Dit is een recept voor de stevige ontbijters, de ‘we-slaan-liever-onze-lunch-over-dan-het-ontbijt’ mensen! De met ‘1- cracker-redt-je-het-niet’-club. En pas je niet helemaal bij die club, dan kun je dit burrito recept gewoon als lunch of avondeten maken. Wat is het? Een breakfast burrito recept met bacon en ei. En we voegden er ook reepjes gebakken kip aan toe! Eens in de zoveel tijd ben je gewoon toe aan zo’n ontbijtje. Of je nou een avondje hebt gehad met iets te veel glazen wijn of de hele dag gaat klussen, met dit ontbijt idee kun je de lunch waarschijnlijk overslaan. Als je wilt kun je ook al een paar dingen van tevoren bereiden zodat je dat niet ’s ochtends hoeft te doen. Zo kun je de kip alvast rondom bruin bakken en daarna bewaren in een stukje aluminiumfolie en ook de plakjes bacon kun je alvast krokant bakken. Daarna vul je de burrito wrap met reepjes kip, scrambled eggs, bacon, salsa en kaas rolt hem en legt hem nog even in de pan zodat de kaas kan smelten. Voor iedereen die handig is met oprollen en inpakken kun je deze breakfast burrito’s ook nog eens meenemen voor na een stevige wandeling. Koud zijn ze namelijk ook erg lekker. Serveer de ontbijtwrap met guacamole en als je het lekker vindt verse koriander en knapperige ijsbergsla.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 pers.
- 4 wraps
- 250 gr kippendijfilets
- 8 plakjes bacon
- 20 gr boter
- 4 eieren (middelgroot)
- 150 gr geraspte cheddar kaas
- 4 el rode salsa
- olijfolie
- peper en zout
Lekker met
- 4 el guacamole
- 2 takjes koriander
- 100 gr ijsbergsla
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Dep de kippendijen droog met keukenpapier. Bestrooi ze royaal met peper en zout. Verhit een scheutje olijfolie en de boter in een koekenpan en bak de kip in 8-10 minuten rondom bruin. Neem uit de pan en laat ze even afkoelen om in reepjes te snijden.
Bak de plakjes bacon in een droge koekenpan knapperig bruin (in ongeveer 2 minuten). Haal ze uit de pan en laat ze uitlekken op een bord met een stuk keukenpapier.
Maak de pan schoon met keukenpapier. Verhit nog een klein beetje olie in de pan, klop de eieren los, schenk in de koekenpan en bak al omscheppend de eieren gaar. Breng op smaak met peper en zout.
Verwarm de wraps in een droge pan zodat ze soepel worden. Snijd de kip in reepjes. Bestrijk de wraps met de rode salsa. Leg in het midden de scrambled eggs, knapperige bacon, kipreepjes en geraspte kaas. Vouw de onderkant, naar binnen en rol dan de tortilla helemaal op. Leg de tortilla’s met de naad naar beneden in een hete koekenpan en draai ze rond totdat de burrito een bruin kleurtje krijgen en de kaas binnenin is gesmolten. Rol de wraps eventueel in aluminiumfolie en serveer met guacamole, verse koriander en knapperige ijsbergsla.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in