Borrelbrood met brie

Borrelbrood met brie

Een borrelbrood vind ik de ideale weekendhap. Dit borrelbrood met brie en groene kruiden zet je in nog geen tien minuten op tafel. We hebben jaren geleden ons eerste borrelbrood recept gedeeld op de blog. Sindsdien hebben we al heel wat varianten met jullie gedeeld. Van een pizza plukbrood tot een knoflook borrelbrood met verse kruiden. En vandaag is dit heerlijke borrelbrood met brie aan de beurt. Lekker voor in het weekend, serveer er een soepje bij of nog wat andere borrelhapjes en klaar is je maaltijd.

In een kwartiertje klaar

Het fijne van dit borrelbrood met brie is dat het binnen een kwartiertje op tafel staat. En het ziet er ook nog eens prachtig en feestelijk uit, vind je ook niet? Daar hou ik van. Met weinig moeite iets lekkers op tafel zetten. Dit borrelbrood met brie is ideaal om te delen met je vrienden of familie. Je zet het op tafel en iedereen kan een stukje brood eraf trekken. Je kunt natuurlijk ook andere kazen gebruiken, maar wij zijn groot fan van brie. Maar met mozzarella of Hollandse kaas is het ook lekker hoor.

Ingredient brie

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten

  • 1 rond brood
  • 200 gr brie
  • 4 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • paar takjes peterselie (fijngehakt)
  • 2 takjes rozemarijn (fijngehakt)
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (hetelucht).

  2. Meng de olijfolie met de groene kruiden en knoflook. Snijd het brood horizontaal en verticaal in. Niet tot de bodem, want dan valt het brood uit elkaar.

  3. Verdeel de kruidenolie tussen de inkepingen in het brood. Snijd de brie in stukken en verdeel dit ook tussen de inkepingen.

  4. Bak het borrelbrood in 10 minuten goudbruin. Serveer meteen.

Borrelbrood recept
Borrelbrood met brie

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.0 (16 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download het gratis ebook vol herfstrecepten
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in