Bonenstoof met worst
Lekker lang stoven! Dat hoeft deze bonenstoof niet, want die is in 20 minuten klaar. Wel de lusten, maar niet de lasten zeg maar. We stoven de bonen gaar in bouillon en serveren hem lekker met worst en rozemarijn. Echt winters comfort food. Bekijk ook een onze andere stoofschotels!
Stoofpot bonen
Voor deze bonen stoofpot gebruiken we reuzenbonen. Die kun je gewoon bij de supermarkt kopen. Niets speciaals aan, ze hebben gewoon een mooi formaat en worden door hun grootte minder snel melig. Wanneer je dit recept met bruine bonen, witte bonen of linzen wilt maken kan dat ook prima! Voor de snelheid zijn er in het recept bonen uit blik gebruikt. Maar je kunt natuurlijk ook gedroogde bonen gebruiken, wanneer je die lekkerder van smaak vindt. Wanneer je kiest voor droge bonen, houd dan wel rekening met de week- en kooktijd van de bonen.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 4 saucijzenworstjes
- 200 gr spekblokjes
- 2 preien
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 250 gr reuzenbonen (uit blik)
- 200 ml groentebouillon
- 3 takjes rozemarijn
- Peper en zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Snijd de preien in plakjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
Bak de spekblokjes in een pan met dikke bodem tot dat ze mooi goudbruin zijn. Voeg de saucijzen toe en bak die ook mooi bruin. Doe eventueel wat boter in de pan wanneer het echt te droog wordt.
Doe de prei, ui en knoflook in de pan bij het vlees. Zet het vuur laag. Hak de rozemarijnnaaldjes fijn en voeg toe. Bak voor 4-5 minuten.
Giet de bouillon in de pan en voeg de bonen toe. En laat alles zachtjes 5 minuten met een deksel op de pan sudderen. Haal de deksel van de pan en kook het vocht nog wat extra in. Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de bonenstoof over de borden en garneer met nog wat extra rozemarijn. Lekker met brood.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in