Boerenkoolsoep

Boerenkoolsoep met mosterd en crème fraîche

Boerenkoolsoep is een heerlijk gerecht om de winter door te komen. De soep is hartverwarmend fijn, voedzaam en rijk aan smaak. Deze variant  maken we met grove mosterd en een flinke scheut crème fraîche, waardoor de smaken nog meer tot hun recht komen. De mosterd geeft de soep wat pit, terwijl de crème fraîche voor een zachte en romige smaak zorgt. Wij voegden wat spek toe: die kun je er natuurlijk uit laten als je vegetarisch eet, of vervangen door vega-speckjes. Hoe je ‘m ook aftopt: dit is een eenvoudig te maken soeprecept en perfect voor een gezellige avond thuis.

Boerenkoolsoep
Boerenkoolsoep
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 sjalotten
  • 3 tenen knoflook
  • 500 gr vastkokende aardappels
  • 400 gr boerenkool (gesneden)
  • 1250 ml groentebouillon
  • 8 plakjes gerookt ontbijtspek
  • 125 ml crème fraîche
  • 2 el grove mosterd
  • olijfolie
  • peper en zout

Materiaal

  • staafmixer
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Haal de schil van de sjalot en knoflook en hak beiden fijn. Schil de aardappels en snijd ze in stukjes van ongeveer 1,5 centimeter. 

  2. Verhit in een soeppan een scheutje olijfolie. Bak de fijngehakte sjalot en knoflook 2 minuten op laag vuur, voeg de aardappels toe en bak 2-3 minuten mee. Schep de boerenkool er door. Schenk voorzichtig de bouillon in de pan en laat 10 minuten op laag vuur, met de deksel op de pan, zachtjes koken.

  3. Bak ondertussen de plakjes gerookt ontbijtspek in een droge koekenpan knapperig en bruin en laat ze op een stukje keukenpapier uitlekken.

  4. Schep 4 eetlepels groenten uit de pan. Pureer de rest van de groenten met een staafmixer tot een gladde soep. Schenk de boerenkoolsoep in kommen of soepborden en verdeel de achtergehouden groenten er over. Meng de crème fraîche en mosterd door elkaar. Schep in elk bord een een flinke eetlepel van de mosterd-crème fraîche en geef er plakjes gerookt spek bij. Lekker met sneetjes volkoren- of roggebrood.

Boerenkoolsoep
Boerenkoolsoep

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Ook leuk:


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in