
Boerenkoolsoep met mosterd en crème fraîche
Boerenkoolsoep is een heerlijk gerecht om de winter door te komen. De soep is hartverwarmend fijn, voedzaam en rijk aan smaak. Deze variant maken we met grove mosterd en een flinke scheut crème fraîche, waardoor de smaken nog meer tot hun recht komen. De mosterd geeft de soep wat pit, terwijl de crème fraîche voor een zachte en romige smaak zorgt. Wij voegden wat spek toe: die kun je er natuurlijk uit laten als je vegetarisch eet, of vervangen door vega-speckjes. Hoe je ‘m ook aftopt: dit is een eenvoudig te maken soeprecept en perfect voor een gezellige avond thuis.



We zijn genomineerd!
We zijn genomineerd voor website van het jaar 2023! Help jij ons deze mooie titel binnen te slepen? Stem op ons en maak kans op mooie prijzen.
StemmenIngrediënten voor 4 personen
- 2 sjalotten
- 3 tenen knoflook
- 500 gr vastkokende aardappels
- 400 gr boerenkool (gesneden)
- 1250 ml groentebouillon
- 8 plakjes gerookt ontbijtspek
- 125 ml crème fraîche
- 2 el grove mosterd
- olijfolie
- peper en zout
Materiaal
- staafmixer
Zo maak je het
Haal de schil van de sjalot en knoflook en hak beiden fijn. Schil de aardappels en snijd ze in stukjes van ongeveer 1,5 centimeter.
Verhit in een soeppan een scheutje olijfolie. Bak de fijngehakte sjalot en knoflook 2 minuten op laag vuur, voeg de aardappels toe en bak 2-3 minuten mee. Schep de boerenkool er door. Schenk voorzichtig de bouillon in de pan en laat 10 minuten op laag vuur, met de deksel op de pan, zachtjes koken.
Bak ondertussen de plakjes gerookt ontbijtspek in een droge koekenpan knapperig en bruin en laat ze op een stukje keukenpapier uitlekken.
Schep 4 eetlepels groenten uit de pan. Pureer de rest van de groenten met een staafmixer tot een gladde soep. Schenk de boerenkoolsoep in kommen of soepborden en verdeel de achtergehouden groenten er over. Meng de crème fraîche en mosterd door elkaar. Schep in elk bord een een flinke eetlepel van de mosterd-crème fraîche en geef er plakjes gerookt spek bij. Lekker met sneetjes volkoren- of roggebrood.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan