Tagliatelle met boerenkool en pancetta
Heb je wel eens pasta met boerenkool gegeten? Dit tagliatelle recept is echt een aanrader. Boerenkool heeft een wat noterige smaak, die je totaal niet ontdekt wanneer je er een lekkere stamppot van maakt en er een rookworst bij serveert. Maar wanneer je boerenkool roerbakt, merk je het ineens. Walnoten passen daarom ook perfect bij dit pastagerecht. Ik hak ze grof, samen met het brood tot een soort crumble. Daarna bak ik alles nog even in de pan met wat olie, omdat je eerst de pancetta in de pan hebt gebakken krijgt het broodkruim de smaak van het spek. Dan voeg ik alles bij elkaar. Zo’n crumble mengt zich goed door de tagliatelle zodat je bij elke hap walnoten, boerenkool en pancetta proeft.
Tagliatelle koken
Het is stiekem heel erg Italiaans om een broodkruim als een topping voor een pasta gerecht te gebruiken. Het wordt ook wel Parmezaanse kaas voor de armen genoemd en in het Italiaans pangrattato. Gemalen brood. Wanneer je heel snel kijkt lijkt het op Parmezaanse kaas. Moet je wel snel kijken! Dus snel aan de slag, tagliatelle koken, boerenkool roerbakken en broodkruim maken. Eet smakelijk.
Ingrediënten voor 4 personen
400 gr tagliatelle
75 gr walnoten
100 gr brood (wit, bijvoorbeeld zuurdesem), grof gehakt
150 gr pancetta, in reepjes
2 tenen knoflook, fijngehakt
2-3 el olijfolie
300 gr boerenkool, gesneden
Peper en zout naar smaak
Zo maak je het
Kook de tagliatelle volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Zet een koekenpan op het vuur. Leg de plakjes pancetta in een droge koekenpan en bak knapperig, voeg de knoflook toe en bak mee totdat dit gaat kleuren. Haal uit de koekenpan. Voeg de walnoten toe en het brood tot ze gaan kleuren. Maal dit samen tot een grof broodkruim in je hakmolentje.
Doe de boerenkool in de pan met eventueel nog een beetje olie, roerbak tot dat de boerenkool geslonken is. Niet veel langer, anders wordt de boerenkool bitter. Breng op smaak met peper en zout.
Giet de pasta af, roer de boerenkool er doorheen en bestrooi met de pancetta, walnoten en broodkruim crumble. Besprenkel met nog een beetje olijfolie.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in