fbpx
Menu

Blondies met cranberry’s en pecannoten

Vandaag een leuk bakrecept: blondies, een variant op de brownie. En wanneer je ze proeft ben je gelijk om, misschien ga je ze dan net als mij net zo vaak bakken als dat je brownies bakt. Ze zijn namelijk net zo lekker maar totaal anders qua smaak en daarom een hele leuke afwisseling. Blondies smaken een beetje naar boterkoek en worden met witte chocolade gemaakt. Een keer in de zoveel tijd heb ik zin om in het weekend iets leuks te bakken. Grappig genoeg zijn dat heel vaak brownies of een cake. Waarschijnlijk omdat het heel gemakkelijk te maken is. Je bent er geen uren mee bezig. Maar om in dat patroon een beetje variatie aan te brengen ben ik begonnen om ook eens blondies te bakken. 

Blondies met pecannoten en cranberry's

Net als bij brownies kun je door het beslag noten of fruit mengen. Door deze blondies heb ik pecannoten en gedroogde cranberry’s gemengd. Op die manier krijgen de blondies een beetje knapperige textuur en een beetje zurige smaak. Wat perfect past bij alle andere meer zoete ingrediënten. Je bakt ze in 35 minuten in de oven tot dat ze mooi goudbruin zijn. Ze horen net als brownies nog een beetje chewy te zijn, maar wel iets droger dan een brownie. De bedoeling is dat je ze net als brownies in blokjes snijdt, maar mooie repen is ook leuk.

12 blokjes

Ingrediënten

  • 150 gr witte chocolade
  • 125 gr roomboter
  • 150 gr kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 1,5 tl vanille extract
  • 200 gr bloem
  • 100 gr pecannoten
  • 70 gr cranberry's (gedroogde)

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden (electrische oven), 160 graden (heteluchtoven). Vet een bakvorm van ca 20x40cm in met wat boter of olie en bekleed daarna de vorm met bakpapier. De boter gebruik je zodat het bakpapier zo veel mogelijk op zijn plaats blijft zitten.

  2. Smelt de chocolade met de boter in een kom boven een pan met heet water (au bain marie). Laat het mengsel tot een gladde massa smelten. Haal van het vuur en voeg suiker toe. Mix tot alles goed is vermengd. Voeg dan de eieren toe en blijf mixen anders stollen de eieren. 

  3. Hak de pecannoten en cranberry’s fijn. Houd 12 pecannoten heel voor de garnering. Voeg bloem, het vanille extract en de gehakte pecannoten en cranberry’s toe en schep door het beslag

  4. Stort alles een bakvorm. Steek hele pecannoten in in het beslag (zodat er na het snijden op elk stukje een pecannoot ligt)

  5. Bak de blondies in 30-35 minuten tot dat de bovenzijde goudbruin is. Laat volledig afkoelen voor het snijden.

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik superleuk!

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Marianne is foodstylist en fotograaf. Naast een enorme passie voor het fotograferen van eten is ze ook gek op koken. Het liefste zou ze wekelijks etentjes geven. Van een tiptop gestylde tafel met in de keuken opgemaakte bordjes tot een tafel vol schalen antipasti.

3 reacties

  • Marlies
    17 maart 2019 om 07:56

    Welke vorm gebruik je? Een brownie bakvorm van 20x20?

    Beantwoorden
  • Marlies
    17 maart 2019 om 16:41

    Ik zie het er nu bij staan

    Beantwoorden
  • Pauline
    18 maart 2019 om 09:15

    Yes die kan je goed gebruiken

    Beantwoorden

Reactie plaatsen