Blondies met citroen
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten 9-12 blondies
- 150 gr witte chocolade
- 200 gr bloem
- 125 gr roomboter
- 2 eieren
- 150 gr suiker
- 1,5 tl vanille-extract
- 130 gr garneer amandelen
- 4 tl citroenrasp
- 4 el citroensap
- snufje zout
Ingrediënten topping
- 2 eiwitten
- 250 gr poedersuiker
- 2 tl citroenrasp
- 3 el citroensap
- 1 citroen (garnering )
Materiaal
- Bakvorm 20x20cm
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175 graden (boven- en onderwarmte), 160 graden (hetelucht). Bekleed de bakvorm met bakpapier.
Hak de amandelen met een scherp mes in kleine stukjes.
Breek de chocolade in stukjes en laat samen met de boter in een steelpannetje op laag vuur smelten tot een gladde massa. Neem de pan van het vuur en roer de suiker, snufje zout, vanille-extract en citroenrasp er door. Voeg 1 voor 1 de eieren toe en klop goed door, blijf kloppen zodat de eieren niet stollen. Schep de bloem en gehakte amandelen door het beslag.
Verdeel het beslag over de bakvorm en strijk de bovenkant glad. Bak de blondies 35-40 minuten in de voorverwarmde oven tot de bovenkant goudbruin is. Haal uit de oven, prik verspreid over de koek met een vork gaatjes en schenk de citroensap er over en laat helemaal afkoelen.
Maak ondertussen het glazuur. Klop de eiwitten, citroensap en rasp in een mengkom en roer de poedersuiker er door. Meng tot een mooi glad glazuur. Strijk het glazuur over de bovenkant van de blondies. Snijd in 9-12 blokjes. Snijd de citroen in dunne plakjes en leg op elk blokje een citroentje.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in