Bloemkoolsoep

Bloemkoolsoep

Deze bloemkoolsoep is fluweelzacht, licht en romig! Bloemkool is een groente die vooral bekend staat om haar witte saus. Maar wist je dat je er ook heel gemakkelijk soep van kan maken.Het is een beetje zoetig, maar door het hartige van de spekjes is de soep heel mooi in balans. Lekker simpel en heerlijk bovendien! Bekijk ook onze andere lekkere soep recepten.

 

Bestel nu!

Lekker makkelijk! Is het antwoord op de vraag: wat eten we vandaag? Met heel veel inspiratie voor het avondeten. Het boek bevat meer dan 100 simpele en snelle recepten voor elke dag. Recepten met max. 10 ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kan kopen.

Bekijk hier

Ingrediënten voor 4 personen

  • 400 gr bloemkool
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 250 ml melk
  • 250 ml (kippen)bouillon
  • 100 gr (vega) spekreepjes
  • 1 takje rozemarijn
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Zo maak je het

  1. Pel en snipper de ui en hak de knoflook en rozemarijn fijn. Fruit dit aan in iets olijfolie.

  2. Snij de bloemkool in stukjes en was deze. Voeg deze bij de uien en bak mee.

  3. Voeg de bouillon en melk toe en breng de bloemkool aan de kook. Laat dit voor ongeveer 10 minuten zachtjes koken zodat de bloemkool gaar is. Pureer de soep glad met een staafmixer.

  4. Bak in de tussentijd de spekreepjes in een koekenpan goudbruin.

  5. Breng de bloemkoolsoep op smaak met peper en zout. Serveer met brood.

Bloemkoolsoep

Tags

Familie recepten Makkelijke recepten Snelle recepten Hollandse recepten Gezonde recepten Glutenvrije recepten Koolhydraatarme recepten Notenvrije recepten Slanke recepten Kerst Pasen Vegetarische recepten Vlees recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Lunch Soepen

Wat vind jij van dit recept?

4.1 (51 stemmen)

30 januari 2012


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in