Menu
bloemkoolsoep.jpeg

Bloemkoolsoep

Deze bloemkoolsoep is fluweelzacht, licht en romig! Bloemkool is niet ieders favoriete groente maar ik denk dat je deze soep wel lekker vindt. Het is een beetje zoetig, maar door het hartige van de spekjes is de soep heel mooi in balans. Lekker makkelijk en heerlijk bovendien!

 

Ingrediënten voor 4 personen
250 ml melk
250 ml bouillon (ik nam kippenbouillon)
1/2 bloemkool
1 takje rozemarijn
100 gr spekreepjes
Peper en zout

Zo maak je het
Snij de bloemkool in stukjes en was deze.

Zet een pan op het vuur met bouillon en melk en laat dit zachtjes koken.

Voeg de in stukjes gesneden bloemkool toe en een wat fijngehakte rozemarijn.

Bak in de tussentijd het spek in een koekenpan goudbruin.

Laat de soep ongeveer 12 minuten zachtjes koken. VPureer het geheel glad met een staafmixer.

Breng de bloemkoolsoep op smaak met peper en zout.

Voeg de gebakken spekjes toe en serveer de bloemkoolsoep met brood.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan