Menu
blauwe-bessen-scones.jpg

Blauwe bessen scones

Dit is een lekker scones recept. Ik heb deze blauwe bessen scones, deze keer niet rond gemaakt maar in punten gesneden. Voordeel? Een extra grote scone. Past ook veel meer clotted cream op. Die kan je overigens kant en klaar kopen in de supermarkt, maar zelf maken is ook heel makkelijk. Die maak je door 1 deel ongezoete opgeklopte slagroom te mengen met 1 deel mascarpone. Je krijgt dan een soort stevige slagroom, wat ik ook altijd gebruik als vulling in taarten. Officieel is het dus ongezoet, maar je kan altijd een lepeltje suiker toevoegen, mocht je dat lekker vinden. Ik vind de smaken heerlijk bij elkaar, licht zoete scones, met frisse jam en dan een dikke laag romige crème. Love it! Nog meer inspiratie nodig? Dit recept is ook heerlijk.

Ingrediënten voor 8 grote scones
400 gr bloem
1 el bakpoeder
75 gr suiker
1 ei
200 ml melk + extra om te bestrijken
100 gr koude roomboter
Rasp van een halve bio citroen
100 gr blauwe bessen

Zo maak je het
Snijd de roomboter in blokjes.

Doe alle ingrediënten met uitzondering van de blauwe bessen in de kom van je keukenmachine. Kneed er een soepel deeg van. Je kunt dit uiteraard ook gewoon met de hand kneden.

Voeg op het laatst de blauwe bessen toe en kneed het nog even kort door elkaar.

Verpak het deeg in huishoudfolie en laat het een half uurtje rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht.

Rol het deeg uit tot een rondje van ongeveer 2 cm dikte en snijd deze in taartpunten. Je kunt uiteraard ook kleine blauwe bessen scones maken, welke je uitsteekt met een glas of ronde uitsteker. Dan haal je dubbel zoveel scones uit dit recept.

Leg de scones op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bestrijk de scones met een beetje melk of eigeel.

Bak de blauwe bessen sones in 20 tot 25 goudbruin in een voorverwarmde oven op 180 graden. Kleinere scones zijn in 12 tot 15 minuten wel gaar.

Serveer de blauwe bessen scones met clotted cream en blauwe bessen jam.

Je kunt dit scones recept heel goed invriezen. Verwarm ze voor het serveren nog even kort in een voorverwarmde oven, dan smaken ze weer lekker vers.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan