fbpx
Menu

Blauwe bessen kwarkcake met munt

Vandaag een recept voor een kwarkcake. Een vrij basic recept waar je alle kanten mee opkunt. Je ziet het al aan de hoeveelheid stapjes, hoe gemakkelijk en snel te maken deze cake is. Ja het zijn er maar vier! Ik vind bakken heel leuk, vooral in het weekend. Maar het schrikt mij toch ook best vaak af wanneer er allemaal laagjes moeten worden gemaakt. Of wanneer het eigeel en eiwit apart van elkaar geklopt moeten en luchtig door het beslag moet worden heengevouwen. Of bodems die apart gebakken moeten worden om vervolgens er weer een vulling in te bakken en toe slot moet er ook nog room op gespoten worden. Ik haak soms gewoon af bij de room en denk, dan maar geen slagroom. Wanneer je een beetje hetzelfde hebt dan is dit kwarkcake recept perfect voor jou! Je moet alleen wel 40 minuten baktijd geduld opbrengen. 

 

Supersimpel

Toch is dit eenvoudige kwarkcake recept een van de lekkerste cake recepten die ik ken. Dat is wel vaker zo met eenvoudige recepten. Hij is lekker vol van smaak en romig. Wat een goede cake moet zijn en dan toch lekker fris door de kwark. Je kunt er allerlei soorten fruit op strooien of in het beslag duwen wat je maar wilt. Maar mijn favoriet zijn blauwe bessen. Omdat bessen buiten het seizoen best duur zijn gebruik ik gewoon diepvries bessen. Laat ze wel van te voren even goed ontdooien en uitlekken, dat werkt het beste.

8 personen

Ingrediënten voor 8 personen

  • 300 gr blauwe bessen ((diepvries))
  • 200 gr roomboter (ongezouten)
  • 3 eieren
  • 100 gr volle kwark
  • 200 gr zelfrijzend bakmeel
  • 225 gr suiker
  • 1 zakje vanille suiker
  • 20 gr amandelschaafsel
  • 1 takjes munt (vers)
  • 1 mespuntje zout

Materiaal

  • Dichte bakvorm van ca 28x18cm of een dichte ronde bakvorm van 24cm

Zo maak je het

  1. Vet een dichte bakvorm van 28x18cm of een ronde vorm van 24cm in. Verwarm de oven voor op 160 graden (electrisch) /140 graden (hetelucht). Vet de bakvorm in met boter. 

  2. Klop met een mixer de boter, 200 gram suiker, vanille suiker en het zout romig. Voeg 1 voor 1 de eieren toe. En schep de kwark en daarna het bakmeel door het mengsel. Stort het beslag in de bakvorm. 

  3. Schep de bessen over het beslag. En zet in de oven. Bak in 40 minuten goudbruin. 

  4. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan tot het schaafsel goudbruin kleurt. 

  5. Laat afkoelen en haal uit de vorm. Strooi als garnering het restant suiker (25gr), de amandelen en wat verse blaadjes munt over de bessen kwarkcake. Snijd in plakken. 

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik superleuk!

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Marianne is foodstylist en fotograaf. Naast een enorme passie voor het fotograferen van eten is ze ook gek op koken. Het liefste zou ze wekelijks etentjes geven. Van een tiptop gestylde tafel met in de keuken opgemaakte bordjes tot een tafel vol schalen antipasti.

17 reacties

  • Nel bottenberg
    15 augustus 2019 om 20:07

    Taart gemaakt in springvorm. Gaat ook goed.

    Beantwoorden
  • Nel Bottenberg
    15 augustus 2019 om 19:46

    Amandelschaafsel in de oven op een bakplaat roosteren geeft een veel mooier resultaat. De oven is toch al op teperatuur. Dus als de taart uit de oven komt de temperatuur misschien ietsje hoger zetten en dan een kwartier roosteren op bakpaper. Af en toe even omroeren. Daarna meteen van de bakplaat afhalen. 40 min baktijd is tekort zag ik. Doe 60 min. Is meestal bij cake. Had niet goed gelezen en meteen 225 suiker in beslag gedaan ipv 200 gram. Zal wel niet veel uitmaken op het resultaat. Doe er geen suiker meer op.

    Beantwoorden
  • Lydia
    14 juli 2019 om 14:28

    Er gaat volgens mij iets mis met de foto’s boven dit recept? Ik zie groenten ipv de cake

    Beantwoorden
  • Annika
    16 juli 2019 om 10:35

    Ja klopt, dat is een foutje ;) In het artikel zelf staan de juiste foto's.

    Beantwoorden
  • Esther
    19 juni 2019 om 17:55

    ps: ik bedoel blauwe bessen haha.

    Beantwoorden
  • Esther
    19 juni 2019 om 17:53

    Deze cake vandaag gemaakt en is prima gelukt. Zojuist bij de koffie een flink stuk genomen. Heel erg lekker. Ik vind de zwarte bessen ook veel te duur en heb diepvries gebruikt. Smaakte lekker. Inderdaad wel goed drogen.

    Beantwoorden
  • Marlies
    2 april 2019 om 22:46

    Goed gelukt met rode bes en bramen!

    Beantwoorden
  • Annika
    3 april 2019 om 14:28

    Yum!

    Beantwoorden
  • Ellen Ooms
    26 maart 2019 om 10:59

    Kan ik ook amandelmeel gebruiken ipv bakmeel?

    Beantwoorden
  • Annika
    27 maart 2019 om 18:22

    Ik heb er zelf geen ervaring mee, maar ik denk dat het wel kan.

    Beantwoorden
  • Mirjam
    24 maart 2019 om 10:26

    Ziet er heerlijk uit! Ik heb gister blauwe bessen gekocht op de markt (500 gram voor 2,50, dus ik denk dat ze weer in het seizoen zijn/komen!) en ik heb met jouw recept nu een mooie bestemming voor ze gevonden.

    Beantwoorden
  • Pauline
    25 maart 2019 om 09:55

    Dat is een koopje inderdaad.

    Beantwoorden
  • Femke84
    24 maart 2019 om 08:45

    Mag ik vragen wat een dichte bakvorm is? Is dat niet t zelfde als een springvorm?

    Beantwoorden
  • Pauline
    25 maart 2019 om 09:56

    Dat is inderdaad wat anders, dit is een vorm uit een stuk. Dus zonder losse bodem.

    Beantwoorden
  • Lian Huijben
    25 maart 2019 om 10:26

    Mag ik vragen hoe diep dichte bakvorm is?

    Beantwoorden
  • Annika
    27 maart 2019 om 18:16

    Ongeveer 3-4 cm

    Beantwoorden
  • Daniëlle
    24 maart 2019 om 07:24

    De cake ziet er heerlijk uit!

    Beantwoorden

Reactie plaatsen