Bladerdeeg pizza flappen
Zin in een lekker borrelhapje? Probeer dan eens deze bladerdeeg pizza flappen. Ze zijn supersnel klaar en iedereen vindt ze lekker. Deze pizza hapjes maak je van plakjes bladerdeeg, wat tomaten passata, salami en mozzarella. What’s not to like? Of voeg gerust wat extra ingrediënten toe die je lekker vindt. Een bladerdeeg pizza maken is ook zeker leuk om met de kinderen te doen. Nu kun je natuurlijk een bladerdeegpizza in de vorm van een rechthoek maken, maar deze pizzaflappen zijn nog leuker. En gemakkelijk te eten. Win-win!
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 8 st.
- 8 plakjes bladerdeeg
- 200 ml passata
- 8 plakjes salami
- 2 bollen mozzarella
- 50 gr geraspte kaas
- 2 tl oregano
- peper en zout
- 1 ei
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (hetelucht).
Breng de passata op smaak met peper, zout en oregano.
Klop het eitje los en bestrijk de randen van de plakjes bladerdeeg met het ei.
Verdeel een lepel van de pizzasaus over het bladerdeeg. Leg een plakje salami op het deeg. Verdeel er wat mozzarella overheen en plak het bladerdeeg dicht in de vorm van een driehoek.
Druk de randjes aan met een vork. Bestrijk de pizzaflappen met ei en bestrooi ze met geraspte kaas.
Bak de hartige bladerdeegflappen in 20 minuten goudbruin in de oven.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in