Pizzaflappen

Bladerdeeg pizza flappen

Zin in een lekker borrelhapje? Probeer dan eens deze bladerdeeg pizza flappen. Ze zijn supersnel klaar en iedereen vindt ze lekker. Deze pizza hapjes maak je van plakjes bladerdeeg, wat tomaten passata, salami en mozzarella. What’s not to like? Of voeg gerust wat extra ingrediënten toe die je lekker vindt. Een bladerdeeg pizza maken is ook zeker leuk om met de kinderen te doen. Nu kun je natuurlijk een bladerdeegpizza in de vorm van een rechthoek maken, maar deze pizzaflappen zijn nog leuker. En gemakkelijk te eten. Win-win!

 

Pizzaflappen
Bladerdeegpizza

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 8 st.

  • 8 plakjes bladerdeeg
  • 200 ml passata
  • 8 plakjes salami
  • 2 bollen mozzarella
  • 50 gr geraspte kaas
  • 2 tl oregano
  • peper en zout
  • 1 ei
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (hetelucht).

  2. Breng de passata op smaak met peper, zout en oregano.

  3. Klop het eitje los en bestrijk de randen van de plakjes bladerdeeg met het ei.

  4. Verdeel een lepel van de pizzasaus over het bladerdeeg. Leg een plakje salami op het deeg. Verdeel er wat mozzarella overheen en plak het bladerdeeg dicht in de vorm van een driehoek.

  5. Druk de randjes aan met een vork. Bestrijk de pizzaflappen met ei en bestrooi ze met geraspte kaas.

  6. Bak de hartige bladerdeegflappen in 20 minuten goudbruin in de oven.

Hartige bladerdeegflappen
Pizzaflappen

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.0 (2 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download het gratis ebook vol herfstrecepten
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in