fbpx
Menu

Bladerdeeg gebakjes met room en bosvruchten

Het is dan wel begin 2019 en wellicht ben je aan het diëten geslagen, maar toch wil ik vandaag deze lekkere bladerdeeg gebakjes met je delen. Daar is, behalve het fruit, natuurlijk weinig gezonds aan. Laat dat duidelijk zijn. Ik houd mezelf best vaak voor de gek door tegen mezelf te zeggen dat het best wel meevalt met hoeveel suiker en boter er in zit. Er zit hier gewoon suiker en vet in! Weinig goede argumenten dus tot nu toe voor deze lekkere gebakjes. Nu moet ik natuurlijk flink mijn best gaan doen om je toch te overtuigen! Want er is natuurlijk niets leukers dan dat je vooral wel dit recept gaan maken. Vergeet dus alles wat ik hiervoor gezegd heb. 

 

Zelfgemaakte banketbakkersroom

Waarom dan wel deze bladerdeeg gebakjes maken? Omdat ze zo klaar zijn en er heel lekker uitzien. Omdat je de banketbakkersroom zelf maakt, wat echt niet moeilijk is, maar oh zo lekker! Dat je misschien helemaal niet aan de lijn bent en dus prima zo’n gebakje kunt eten! Of misschien krijg je wel visite of ben je jarig. En omdat het leuk is om te bakken en je daarmee misschien wel je andere nieuwe voornemen mee helpt! Een beetje rustiger aandoen, meer relaxen en minder gehaast door het leven gaan? Het recept is namelijk zo eenvoudig dat het juist heel relaxt is om ze te maken.

Meer redenen weet ik niet te bedenken, er komt vast een moment dat je zin hebt om iets leuks te bakken, iets nieuws, wat je nog nooit gemaakt hebt en dan is dit een perfect receptje om mee te beginnen!

6 personen

Ingrediënten voor 6 st.

  • 1 rol bladerdeeg (vers, 40x24cm)
  • 250 gr bosvruchten (diepvries)
  • 500 ml volle melk
  • 100 gr suiker (+ 1 el extra)
  • 1 el honing
  • 1 tl vanille extract
  • 45 gr custardpoeder
  • 2 eidooiers (+ 1 ei )
  • 20 gr amandelschaafsel
  • 1 mespuntje zout
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (electrisch) / 180 graden (hetelucht). 

  2. Snijd de bladerdeegplak over de lengte doormidden zodat je 2 lange plakken krijgt. Leg deze op elkaar en druk zacht aan. Snijd nu in 6 gelijke stukken. Prik het middengedeelte in met een vork. Klop 1 ei los. Bestrijk de 6 stukken met het losgeklopte ei en bestrooi met 1 eetlepel suiker. Zet 20-22 minuten in de voorverwarmde oven. 

  3. Maak de banketbakkersroom. Breng 450 ml melk en de helft van suiker aan de kook. Voeg het vanille extract toe. 

    Roer het restant melk, restant suiker, custard poeder, eidooiers en het zout tot een glad papje. Giet een beetje kokende melk over het papje en roer goed door elkaar. Giet dan het papje bij de rest van de melk. Blijf goed roeren en kook zachtjes 2 minuten door. Laat afgedekt afkoelen. 

  4. Laat de bladerdeeg bodempjes eerst afkoelen. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan lichtbruin. 

    Warm het fruit met de honing op in een steelpannetje. Schep in elk bakje de banketbakkersroom, het fruit er boven op en bestrooi met het amandelschaafsel. 

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik superleuk!

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Marianne is foodstylist en fotograaf. Naast een enorme passie voor het fotograferen van eten is ze ook gek op koken. Het liefste zou ze wekelijks etentjes geven. Van een tiptop gestylde tafel met in de keuken opgemaakte bordjes tot een tafel vol schalen antipasti.

3 reacties

  • Quiltingmieke
    20 januari 2019 om 18:12

    Piep Ziet er super relaxt uit je layout! Top !! En no stress vr een gebakje hoor, it’s sunday! Knuf

    Beantwoorden
  • Pauline
    21 januari 2019 om 15:24

    Leuk om te horen, dankjewel.

    Beantwoorden
  • Alice
    20 januari 2019 om 09:05

    Leuke nieuwe layout èn bereidingstijd!

    Beantwoorden

Reactie plaatsen