bladerdeeg gebakjes

Mini taartjes met room en bosvruchten

Het is dan wel begin 2019 en wellicht ben je aan het diëten geslagen, maar toch wil ik vandaag deze lekkere mini taartjes van bladerdeeg met je delen. Daar is, behalve het fruit, natuurlijk weinig gezonds aan. Laat dat duidelijk zijn. Waarom dan wel deze bladerdeeg gebakjes maken? Omdat ze zo klaar zijn en er heel lekker uitzien. Omdat je de banketbakkersroom zelf maakt, wat echt niet moeilijk is, maar oh zo lekker! Dat je misschien helemaal niet aan de lijn bent en dus prima zo’n gebakje kunt eten! Of misschien krijg je wel visite of ben je jarig. En omdat het leuk is om te bakken en je daarmee misschien wel je andere nieuwe voornemen mee helpt! Een beetje rustiger aandoen, meer relaxen en minder gehaast door het leven gaan? Het recept is namelijk zo eenvoudig dat het juist heel relaxt is om ze te maken.

ingrediënten banketbakkersroom
mini taartjes
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 6 st.

  • 1 rol bladerdeeg (vers, 40x24cm)
  • 250 gr bosvruchten (diepvries)
  • 500 ml volle melk
  • 100 gr suiker (+ 1 el extra)
  • 1 el honing
  • 1 tl vanille extract
  • 45 gr custardpoeder
  • 2 eidooiers (+ 1 ei )
  • 20 gr amandelschaafsel
  • 1 mespuntje zout
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (electrisch) / 180 graden (hetelucht). 

  2. Snijd de bladerdeegplak over de lengte doormidden zodat je 2 lange plakken krijgt. Leg deze op elkaar en druk zacht aan. Snijd nu in 6 gelijke stukken. Prik het middengedeelte in met een vork. Klop 1 ei los. Bestrijk de 6 stukken met het losgeklopte ei en bestrooi met 1 eetlepel suiker. Zet 20-22 minuten in de voorverwarmde oven. 

  3. Maak de banketbakkersroom. Breng 450 ml melk en de helft van suiker aan de kook. Voeg het vanille extract toe.  Roer het restant melk, restant suiker, custard poeder, eidooiers en het zout tot een glad papje. Giet een beetje kokende melk over het papje en roer goed door elkaar. Giet dan het papje bij de rest van de melk. Blijf goed roeren en kook zachtjes 2 minuten door. Laat afgedekt afkoelen. 

  4. Laat de bladerdeeg bodempjes eerst afkoelen. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan lichtbruin.  Warm het fruit met de honing op in een steelpannetje. Schep in elk bakje de banketbakkersroom, het fruit er boven op en bestrooi de mini taartjes met het amandelschaafsel. 

bladerdeeg gebakjes
bladerdeeg gebakjes

Wat vind jij van dit recept?

4.5 (2 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Dit recept bewaren?

Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.

Tags

High tea Koekjes recepten Bladerdeeg Pasen Verjaardag Bakrecepten

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in