Menu
DSC_0318-710x380.jpg

Bitterkoekjescake met chocolade ganache

Bitterkoekjes zijn hier in huis niet veilig! Ik ben echt dol op deze zoete amandelkoekjes en zodra de zak open is, is hij ook heel snel leeg. Speciaal voor kerst wilde ik een tulband maken, met iets van drank er in en als snel kwam ik op het idee om een bitterkoekjescake met Amaretto te maken en chocolade ganache voor de finishing touch.

Deze tulband cake is niet heel moeilijk om te maken, maar wel super lekker. De Amaretto geeft een heerlijke smaak aan de cake en om de smaak van amandelen extra te versterken heb ik amandelmeel gebruikt. Daarnaast vind ik een tulband echt bij kerst horen en staat het gewoon hartstikke feestelijk. Je kunt de cake bij de koffie serveren, maar het is ook lekker als dessert, met een glaasje koffie en Amaretto erbij.

bitterkoekjescake

Ingrediënten voor 8 – 10 personen
200 gr roomboter (op kamertemperatuur)
150 gr licht bruine basterdsuiker
4 eieren
150 gr zelfrijzend bakmeel
100 gr amandelmeel
200 gr bitterkoekjes
25 ml amaretto
1 portie chocolade ganache (recept)
Snuf zout

Materialen
Tulband vorm 20 cm

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 170 graden.
bitterkoekjescake

Breek de bitterkoekjes in stukjes en giet de Amaretto er over heen.

Klop de roomboter met de suiker licht en luchtig.

Voeg een voor een de eieren toe en zorg dat ze allemaal opgenomen worden. Het lijkt te gaan schiften, maar dit komt goed.

Voeg nu het bakmeel en het amandelmeel en een snuf zout toe en meng het nog even kort door elkaar. Mix niet te lang.

Spatel de bitterkoekjes er door heen.
bitterkoekjescake

Vet de tulband vorm in met een bakspray en verdeel het cake mengsel over de vorm.

Bak de bitterkoekjescake in ongeveer 45 minuten af. Hij is klaar als een sateprikker er schoon en droog uit komt.

Maak de ganache volgens het recept. Giet de ganache over de afgekoelde kerst tulband.

Serveer met koffie en een glaasje Amaretto.

kerst tulband

Kerst tips

  • Maak de cake een dag van te voren
  • Je kunt de cake ook goed invriezen in een plastic zak. Laat hem vervolgens rustig ontdooien in de zak.
  • De ganache kun je het beste op het laatste moment toevoegen.

fijnefeestdagen

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan