kerst tulband

Bitterkoekjescake met chocolade ganache

Bitterkoekjes zijn hier in huis niet veilig! Ik ben echt dol op deze zoete amandelkoekjes en zodra de zak open is, is hij ook heel snel leeg. Speciaal voor kerst wilde ik een tulband maken, met iets van drank er in en als snel kwam ik op het idee om een bitterkoekjescake met Amaretto te maken en chocolade ganache voor de finishing touch.

Deze tulband cake is niet heel moeilijk om te maken, maar wel super lekker. De Amaretto geeft een heerlijke smaak aan de cake en om de smaak van amandelen extra te versterken heb ik amandelmeel gebruikt. Daarnaast vind ik een tulband echt bij kerst horen en staat het gewoon hartstikke feestelijk. Je kunt de cake bij de koffie serveren, maar het is ook lekker als dessert, met een glaasje koffie en Amaretto erbij.

bitterkoekjescake

Ingrediënten voor 8 – 10 personen
200 gr roomboter (op kamertemperatuur)
150 gr licht bruine basterdsuiker
4 eieren
150 gr zelfrijzend bakmeel
100 gr amandelmeel
200 gr bitterkoekjes
25 ml amaretto
1 portie chocolade ganache (recept)
Snuf zout

Materialen
Tulband vorm 20 cm

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 170 graden.
bitterkoekjescake

Breek de bitterkoekjes in stukjes en giet de Amaretto er over heen.

Klop de roomboter met de suiker licht en luchtig.

Voeg een voor een de eieren toe en zorg dat ze allemaal opgenomen worden. Het lijkt te gaan schiften, maar dit komt goed.

Voeg nu het bakmeel en het amandelmeel en een snuf zout toe en meng het nog even kort door elkaar. Mix niet te lang.

Spatel de bitterkoekjes er door heen.
bitterkoekjescake

Vet de tulband vorm in met een bakspray en verdeel het cake mengsel over de vorm.

Bak de bitterkoekjescake in ongeveer 45 minuten af. Hij is klaar als een sateprikker er schoon en droog uit komt.

Maak de ganache volgens het recept. Giet de ganache over de afgekoelde kerst tulband.

Serveer met koffie en een glaasje Amaretto.

kerst tulband

Kerst tips

  • Maak de cake een dag van te voren
  • Je kunt de cake ook goed invriezen in een plastic zak. Laat hem vervolgens rustig ontdooien in de zak.
  • De ganache kun je het beste op het laatste moment toevoegen.

fijnefeestdagen

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.0 (4 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download het gratis ebook vol herfstrecepten
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in