Birria taco’s
Klaar voor een taco-avond die allesbehalve gewoon is? Deze Birria taco’s met langzaam gegaard runderriblappen in een rijke, pittige chipotlesaus zijn een feestje op je bord. Perfect voor een gezellige avond thuis! Dus nodig je vrienden uit, zet een lekkere playlist op en geniet van een Mexicaanse fiësta met zelfgemaakte taco’s.
Zo maak je Birria taco's
Je begint met het marineren van de runderriblappen. Een mix van tomatenpuree, rode wijnazijn, chipotlesaus en fijngehakte knoflook en uien vormt de basis voor een krachtige marinade die het vlees superlekker mals maakt. Laat dit minstens een uur intrekken, maar een hele nacht in de koelkast is nog beter.
Als het tijd is om te koken, braad je het vlees aan in een stoofpan tot het mooi bruin is, en laat je het sudderen in rundvleesbouillon met een kaneelstokje. Na een paar uur sudderen haal je het vlees eruit en trek je het uit elkaar tot draadjes. De overgebleven bouillon blend je tot een gladde saus die je als dip gebruikt voor de taco’s.
Vul zachte taco’s met het vlees en geraspte cheddar kaas. Even dichtvouwen en vervolgens dip je elke taco in de saus. Bak ze daarna in een beetje olie of boter tot ze heerlijk knapperig en goudbruin zijn. Garneer met rode ui, verse koriander en plakjes radijs.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 12 taco's
- 800 gr runderriblappen
- 500 ml rundvleesbouillon
- 12 zachte taco's
- 2 uien
- 1 rode ui
- 4 radijsjes
- 4 tenen knoflook
- 6 takjes koriander
- 100 gr cheddarkaas (geraspt)
- 2 el tomatenpuree
- 3 el chipotlesaus
- 2 el rode wijnazijn
- 1 kaneelstokje
- olijfolie of boter
- peper en zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Snijd het vlees in grove stukken. Hak de knoflook en (witte) uien fijn. Doe ze over in een keukenmachine, voeg tomatenpuree, rode wijnazijn en chipotlesaus toe en hak tot een gladde marinade. Schep over in een bakje, leg het vlees er in en dek af. Laat het minstens een uur marineren, maar liever nog een hele nacht in de koelkast.
Verhit een stoofpan op middelhoog vuur. Bak het gemarineerde vlees in een enkele laag (naast elkaar) aan beide kanten bruin. (herhaal eventueel als het niet in een keer in de pan past). Voeg de overgebleven marinade toe aan de pan.
Schenk de bouillon in de pan, genoeg om het vlees net onder te zetten. Voeg het kaneelstokje toe. Breng zachtjes aan de kook, zet daarna het vuur laag en laat het vlees ongeveer 2,5 tot 3 uur garen.
Haal het vlees daarna uit de pan en trek het met twee vorken uit elkaar tot draadjes. Breng eventueel verder op smaak met peper en zout.
Haal het kaneelstokje uit de bouillon en pureer de overgebleven bouillon (het stoofvocht) met een staafmixer tot een gladde saus. Zet terug op laag vuur.
Verwarm de zachte taco’s in een koekenpan. Vul ze met het uit elkaar getrokken vlees en geraspte cheddar kaas. Vouw ze dicht.
Doop de tortilla’s in de saus zodat ze aan beide kanten bedekt zijn met de saus. Verhit een scheutje olijfolie of wat boter in een koekenpan en bak de soft taco’s daarna aan beide kanten in een koekenpan tot ze mooi goudbruin zijn.
Hak de rode ui en koriander fijn. Snijd de radijsjes in plakjes. Serveer de Birria taco’s met de fijngehakte ui, koriander en plakjes radijsjes.
Bewaartip
Je kan het stoofvlees 3 dagen bewaren in de koelkast.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in