Birria taco's

Birria taco’s

Klaar voor een taco-avond die allesbehalve gewoon is? Deze Birria taco’s met langzaam gegaard runderriblappen in een rijke, pittige chipotlesaus zijn een feestje op je bord. Perfect voor een gezellige avond thuis! Dus nodig je vrienden uit, zet een lekkere playlist op en geniet van een Mexicaanse fiësta met zelfgemaakte taco’s.

Zo maak je Birria taco's

Je begint met het marineren van de runderriblappen. Een mix van tomatenpuree, rode wijnazijn, chipotlesaus en fijngehakte knoflook en uien vormt de basis voor een krachtige marinade die het vlees superlekker mals maakt. Laat dit minstens een uur intrekken, maar een hele nacht in de koelkast is nog beter.

Als het tijd is om te koken, braad je het vlees aan in een stoofpan tot het mooi bruin is, en laat je het sudderen in rundvleesbouillon met een kaneelstokje. Na een paar uur sudderen haal je het vlees eruit en trek je het uit elkaar tot draadjes. De overgebleven bouillon blend je tot een gladde saus die je als dip gebruikt voor de taco’s.

Vul zachte taco’s met het vlees en geraspte cheddar kaas. Even dichtvouwen en vervolgens dip je elke taco in de saus. Bak ze daarna in een beetje olie of boter tot ze heerlijk knapperig en goudbruin zijn. Garneer met rode ui, verse koriander en plakjes radijs.

Birria taco's
Birria taco's
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 12 taco's

  • 800 gr runderriblappen
  • 500 ml rundvleesbouillon
  • 12 zachte taco's
  • 2 uien
  • 1 rode ui
  • 4 radijsjes
  • 4 tenen knoflook
  • 6 takjes koriander
  • 100 gr cheddarkaas (geraspt)
  • 2 el tomatenpuree
  • 3 el chipotlesaus
  • 2 el rode wijnazijn
  • 1 kaneelstokje
  • olijfolie of boter
  • peper en zout

Zo maak je het

  1. Snijd het vlees in grove stukken. Hak de knoflook en (witte) uien fijn. Doe ze over in een keukenmachine, voeg tomatenpuree, rode wijnazijn en chipotlesaus toe en hak tot een gladde marinade. Schep over in een bakje, leg het vlees er in en dek af. Laat het minstens een uur marineren, maar liever nog een hele nacht in de koelkast.

  2. Verhit een stoofpan op middelhoog vuur. Bak het gemarineerde vlees in een enkele laag (naast elkaar) aan beide kanten bruin. (herhaal eventueel als het niet in een keer in de pan past). Voeg de overgebleven marinade toe aan de pan.

  3. Schenk de bouillon in de pan, genoeg om het vlees net onder te zetten. Voeg het kaneelstokje toe. Breng zachtjes aan de kook, zet daarna het vuur laag en laat het vlees ongeveer 2,5 tot 3 uur garen.

  4. Haal het vlees daarna uit de pan en trek het met twee vorken uit elkaar tot draadjes. Breng eventueel verder op smaak met peper en zout.

  5. Haal het kaneelstokje uit de bouillon en pureer de overgebleven bouillon (het stoofvocht) met een staafmixer tot een gladde saus. Zet terug op laag vuur.

  6. Verwarm de zachte taco’s in een koekenpan. Vul ze met het uit elkaar getrokken vlees en geraspte cheddar kaas. Vouw ze dicht.

  7. Doop de tortilla’s in de saus zodat ze aan beide kanten bedekt zijn met de saus. Verhit een scheutje olijfolie of wat boter in een koekenpan en bak de soft taco’s daarna aan beide kanten in een koekenpan tot ze mooi goudbruin zijn.

  8. Hak de rode ui en koriander fijn. Snijd de radijsjes in plakjes. Serveer de Birria taco’s met de fijngehakte ui, koriander en plakjes radijsjes.

Bewaartip

Je kan het stoofvlees 3 dagen bewaren in de koelkast.

Birria taco maken
Birria taco's

Wat vind jij van dit recept?

4.7 (11 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Dit recept bewaren?

Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.

Tags

Familie recepten Stoofpot Rundvlees Wraps Mexicaanse recepten Notenvrije recepten Slowcooker Vlees recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Hoofdgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in