
Salade met balsamico
Het is altijd een beetje geklieder met die bietjes. Al dat rood van de bietensap en voordat je het weet zit er toch altijd weer net een spetter op je mouw of je broek. En alsof dat nog niet erg genoeg is, in deze rode bieten salade met balsamico gaan ook nog eens kersen! Mijn advies is dan ook doe een schort om! (dan presteer ik het zelf overigens nog om een vlek op mijn blouse te hebben). Misschien denk je wel wat een ongewone combinatie die kersen in deze bietensalade. Toch doen ze het heel goed met elkaar. Beiden hebben iets zoets, zonder gelijk mierzoet te zijn en samen met de hartige smaak van krokant gebakken spekjes en de zoutige fetasmaak heb je in een handomdraai een hele originele zomerse salade op tafel staan. Je kunt de spekjes ook weglaten wanneer je een vegetarische bietjessalade wilt eten. Serveer notenbrood bij de rode bietensalade! Dat is echt super lekker!



Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 1 kilo gekookte rode bieten
- 150 gr verse kersen
- 100 gr hazelnoten
- 300 gr spekreepjes
- 150 gr feta
- 2 el balsamico azijn
- 15 gr verse basilicum
- Peper en zout
- Olijfolie
Zo maak je het
Snijd de bieten in dunne plakjes en stukjes. Zet even apart.
Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan. Laat ze afkoelen en hak ze grof. Bak de spekreepjes op hoog vuur in een droge koekenpan krokant. Ontpit de kersen, halveer ze of snijd er plakjes van.
Doe de balsamico en olijfolie in een kommetje. Breng op smaak met zout en peper en meng goed door elkaar.
Meng de bietjes met de krokant gebakken spekreepjes en kersen. Breng op smaak met wat peper en verdeel de dressing over de salade. Verkruimel de feta over de salade met balsamico en garneer met de grof gehakte hazelnoten en verse basilicum blaadjes.
Lekker met notenbrood (zonder rozijnen).


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan