Salade met balsamico

Salade met balsamico

Het is altijd een beetje geklieder met die bietjes. Al dat rood van de bietensap en voordat je het weet zit er toch altijd weer net een spetter op je mouw of je broek. En alsof dat nog niet erg genoeg is, in deze rode bieten salade met balsamico gaan ook nog eens kersen! Mijn advies is dan ook doe een schort om! (dan presteer ik het zelf overigens nog om een vlek op mijn blouse te hebben). Misschien denk je wel wat een ongewone combinatie die kersen in deze bietensalade. Toch doen ze het heel goed met elkaar. Beiden hebben iets zoets, zonder gelijk mierzoet te zijn en samen met de hartige smaak van krokant gebakken spekjes en de zoutige fetasmaak heb je in een handomdraai een hele originele zomerse salade op tafel staan. Je kunt de spekjes ook weglaten wanneer je een vegetarische bietjessalade wilt eten. Serveer notenbrood bij de rode bietensalade! Dat is echt super lekker!

Salade met balsamico
Salade met balsamico

Schrijf je in & win!

December staat in het teken van geven. De hele maand geven wij de leukste, lekkerste en mooiste prijzen weg in onze nieuwsbrief. Van een hotelovernachting tot een parel van een pan, een Airfryer en meer! Je maakt automatisch kans als je je (gratis!) abonneert. Doe je mee?

Ik wil kans maken

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 kilo gekookte rode bieten
  • 150 gr verse kersen
  • 100 gr hazelnoten
  • 300 gr spekreepjes
  • 150 gr feta
  • 2 el balsamico azijn
  • 15 gr verse basilicum
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Zo maak je het

  1. Snijd de bieten in dunne plakjes en stukjes. Zet even apart.

  2. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan. Laat ze afkoelen en hak ze grof. Bak de spekreepjes op hoog vuur in een droge koekenpan krokant. Ontpit de kersen, halveer ze of snijd er plakjes van.

  3. Doe de balsamico en olijfolie in een kommetje. Breng op smaak met zout en peper en meng goed door elkaar.

  4. Meng de bietjes met de krokant gebakken spekreepjes en kersen. Breng op smaak met wat peper en verdeel de dressing over de salade. Verkruimel de feta over de salade met balsamico en garneer met de grof gehakte hazelnoten en verse basilicum blaadjes.

    Lekker met notenbrood (zonder rozijnen).

Salade met balsamico
Salade met balsamico

Tags

Camping Eenpansgerechten Makkelijke recepten Picknick Snelle recepten Bieten Noten recepten Hollandse recepten Gezonde recepten Glutenvrije recepten Koolhydraatarme recepten Slanke recepten Vlees recepten Herfst recepten Lente recepten Zomer recepten Bijgerecht Lunch Salades

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

7 augustus 2018


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in