Bietenspread op toast met bramen en walnoot
Vandaag een snel receptje voor bietenspread op toast. Het is eigenlijk meer een recept ideetje, er komt weinig koken aan te pas. Maar dat zijn wel de betere lunchrecepten. Verrassend lekker, snel klaar en eens iets anders dan je normaal misschien eet. Nou kan ik zonder gêne of saai gevoel 4 dagen achter elkaar een broodje pindakaas eten. Maar dit is voor iedereen die dat nou juist zat is! En zin heeft in iets anders. Een paar weken geleden ontdekte ik een kant en klare spread van bietjes en roomkaas. De aardse smaak van bietjes en romige smaak van roomkaas en in een waanzinnig leuke felle roze kleur! Het bakje riep vanuit het schap “pick me – pick me”. Nou kun je gewoon de spread op een broodje smeren, of je maakt er echt een feestje van met bramen, walnoot, komkommer en basilicum!
Toast maken
Ik vind het lekker om toast te eten. Wij hebben dan ook een broodrooster die overuren draait. Maar ik vind het ook leuk wanneer het brood net even een andere maat heeft. In dit geval heb ik pistoletjes in dunne lange plakken gesneden. Hiervoor gebruik ik afbak pistoletjes en bak ze pas af zodra ik ze in dunne plakken heb gesneden. Even invetten met wat olijfolie, zeezout er overheen strooien en daarna goudbruin in de oven bakken. Zo maak je een simpel receptje toch net even wat leuker. Natuurlijk kun je ook dit recept perfect gebruiken als borrelhapje.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 4 pistolets
- 150 gr roomkaas met rode biet (kant en klaar )
- 4-5 snack komkommers
- 8 bramen
- 20 gr walnoten
- 2 takjes basilicum
- 1 el olijfolie
- honing naar smaak
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (elektrisch), 180 graden hetelucht.
Snijd de pistolets in dunne lange plakken (over de lengte). Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met olijfolie. Bak ze in 7-8 minuten mooi goudbruin.
Snijd de snack komkommertjes in dunne plakjes.
Rooster de walnoten in een droge koekenpan tot ze gaan kleuren. Schep ze op een plank en hak ze grof.
Bestrijk de toast met de bietenspread. Verdeel de bramen en plakjes komkommer over de toast. Garneer met blaadjes basilicum en de grof gehakte walnoten. Drizzle er naar smaak wat honing over.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in