Biefstukspiezen met groene salsa
Yes eindelijk mag ik de barbecue recepten weer uit de kast trekken. Ik maakte deze biefstukspiezen vorig jaar al. Alleen toen was het inmiddels weer bijna herfst. Maar nu de zon weer volop schijnt (ik hoop dat dit blijft en negeer de voorspellingen compleet) zal ik lekkere receptjes voor op de bbq met jullie delen. Ik ben zelf groot fan van spiesjes. In alle vormen en maten. Vandaag maak ik ze met biefstuk, spek, uien en champignons. Een klassiek recept, maar dan op een spies. Perfect voor op de barbecue. Ik heb de stukjes biefstuk heel simpel gekruid met wat peper en zout en wat verse rozemarijn. Lekker zomers.
De biefstukspiezen zijn echt heel snel klaar op de barbecue. Binnen een paar minuten kan jij al genieten van een lekker spiesje. Ik ben helemaal niet zo dol op sausjes bij mijn vlees. Maar deze groene salsa past er perfect bij. Lekker kruidig en fris. Een andere optie is knoflooksaus. Ook altijd fijn. Oh een voordat ik het vergeet, wel klaarmaken op een houtskool barbecue he, en niet op zijn elektrische neppert. Want alleen dan krijg je die heerlijke barbecuesmaak die het vlees helemaal af maakt. Fijne zomer.
Ingrediënten voor 4 st.
2 biefstukken
8 plakjes bacon
8 kastanjechampignons
1 grote witte ui
Takje rozemarijn
Peper en zout
Olijfolie
Groene salsa
1 handje koriander
1 handje peterselie
1/2 limoen
1 sjalot
1 teen knoflook
Peper en zeezout
Olijfolie
Zo maak je het
Snijd de biefstukken in blokjes van zo’n 3 x 3 cm. Leg ze in een schaal, voeg een royale scheut olijfolie toe en flink wat peper en zout. Hak de groene takjes van de rozemarijn fijn en strooi dit over de biefstukken. Roer even om en laat minimaal een uurtje staan.
Vouw ieder plakje bakje een aantal keren dubbel, totdat je een mooi vierkantje hebt.
Boen de champignons schoon met een keukenpapiertje en snij de uien in partjes.
Neem een satéprikker of metalen pen en rijg op iedere spies 2 stukjes biefstuk, 2 blokjes bacon, 2 champignons en 2 partjes ui.
Grill de biefstukspiesen in een paar minuten goudbruin op de bbq.
In de tussentijd maak je de groene salsa. Pel de sjalot en de knoflook en doe deze in een keukenmachine. Voeg de peterselie, de koriander en het sap van een halve limoen toe.
Voeg een flinke scheut olijfolie toe en meng het tot een smeuïge salsa. Is het nog te dik voeg dan wat extra olijfolie toe.
Breng de groene salsa op smaak met wat peper en zout.
Serveer de biefstukspiezen met de groene salsa.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in