Biefstuk tagliata met rucola
Makkelijk, dat is deze biefstuk tagliata met rucola zeker! Echt dit gerecht staat binnen 15 minuten op tafel. Tagliata betekent letterlijk gesneden. De biefstuk wordt in dunne plakjes gesneden en geserveerd met rucola en Parmezaan. Een prima salade voor een doordeweekse woensdag. Om het nog lekkerder te maken, rooster je de tomaatjes in de oven. Ze worden dan nog zoeter en intenser van smaak. Veel meer heb je dan ook niet nodig.
Wat serveer je bij deze biefstuk tagliata?
Wij hebben op warme dagen genoeg aan enkel deze salade. Maar als je meer trek hebt kun je er lekker brood bij serveren. Of rooster wat aardappeltjes met rozemarijn uit de oven. Heerlijk!
Ingrediënten voor 4 pers.
- 4 st. biefstuk (van goede kwaliteit)
- 150 gr rucola
- 250 gr cherrytomaten
- 30 gr Parmezaan
- 1+1 teentje knoflook
- 1 takje rozemarijn
- Peper en zout
- Balsamico azijn
- Olijfolie
- Boter (om in te bakken)
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
Was de tomaatjes en leg ze in een ovenschaaltje. Voeg wat olijfolie, een gehakt teentje knoflook en peper en zout toe en rooster de tomaatjes gedurende 10 minuten in de oven.
Dep de biefstukken droog met een keukenpapiertje. Breng ze op smaak met peper en zout.
Verhit een klont boter en een scheutje olijfolie in een koekenpan. Voeg een takje rozemarijn en een geplette teen knoflook toe voor de smaak. Schroei het vlees op een hoog vuur in 1 minuut per kant goudbruin. Zet het vuur lager en bak de steaks nog een minuut of 3 – 4 voor een medium garing. Het is afhankelijk van de dikte van je vlees, hoe lang deze nodig heeft.
Haal de steaks uit de pan en leg ze op een schone snijplank. Dek ze af met wat aluminiumfolie en laat ze 5 minuten rusten. Snijd de biefstuk vervolgens in dunne plakjes.
Verdeel de rucola over een grote schaal.
Verdeel de biefstukreepjes over de rucola. Verdeel de geroosterde tomaatjes met wat van de kruidenolie over de salade.
Garneer de biefstuk tagliata met flink wat Parmezaan.
Drizzle er tenslotte wat balsamico-azijn overheen en serveer meteen.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Recepten bewaren?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in

