Biefstuk BBQ spiesen
Het recept voor deze biefstuk BBQ spiesen staan samen met nog een aantal andere stokjes in de nieuwste delicious. magazine. Zoals elke maand bedenk ik hier weer een fijne twist op. In het originele recept worden de spiezen geserveerd met een pittige salade van wortel en appel, maar ik geef ze deze keer een Mexicaanse twist. Ik rooster de biefstuk spiesjes op de barbecue waarna ik ze insmeer met een lekkere barbecuesaus. Om het af te maken serveer ik er een pittige chipotleboter en avocado limoen salsa bij. Echt een Mexicaans feestje zo.
Biefstuk marineren
Ik vind het leuk om barbecue gerechten helemaal from scratch te maken. Toch ontbreekt het me tegenwoordig vaak aan tijd en haal ik snel wat lekkere dingen bij de slager. Best wel zonde want deze barbecue spiezen zijn zo gemaakt. En dat geldt eigenlijk ook voor hamburgers, kipspiesjes en alle andere barbecue recepten. Je kan het de avond van tevoren in de marinade zetten, daar word het alleen maar lekkerder van. Dan hoef je op de dag zelf niet zoveel meer te doen. Toch maar weer eens de tijd voor nemen, want uiteindelijk smaakt het dan extra lekker.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 st.
- 650 gr biefstuk
- 250 ml bbq saus
- Peper en zout
- 3 el olijfolie
Chipotle boter
- 125 gr roomboter (kamertemperatuur)
- 2 tl gehakte chipotle in adobo saus
- 1 teentje knoflook
- Sap van een halve limoen
- Handje verse peterselie
- Zout
De maïssalsa
- 1 avocado
- 2 tomaten
- 0,5 rode ui
- 1 teentje knoflook
- 75 gr maïs (uit blik)
- Sap van een halve limoen
- Handje verse peterselie
- Peper en zout
- Olijfolie
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Maak eerst de chipotleboter. Roer de boter zacht. Voeg de gehakte knoflook, de gehakte chipotle, het sap van een halve limoen, een snuf zout en wat gehakte peterselie toe. Meng door elkaar en zet apart.
Voor de salsa, snijd je de tomaten in stukjes (zonder zaadlijsten). Pel en snipper de rode ui en hak de knoflook fijn. Snijd de avocado in blokjes. Meng alles samen met de maïs in een kom. Breng de salsa op smaak met wat limoensap, peper en zout en gehakte peterselie.
Snijd de biefstuk in blokjes van 4 x 4 cm. Rijg de biefstuk op de stokjes. Bestrooi ze met peper en zout en bestrijk ze met olijfolie. Grill de barbecue spiezen (op de barbecue of in een grillpan) in ongeveer 10 minuten tot ze medium doorbakken zijn. Bestrijk ze na het grillen met de barbecuesaus.
Serveer de barbecue spiezen met de chipotleboter en de Mexicaanse salsa
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in