
Biefstuk BBQ spiesen
Het recept voor deze biefstuk BBQ spiesen staan samen met nog een aantal andere stokjes in de nieuwste delicious. magazine. Zoals elke maand bedenk ik hier weer een fijne twist op. In het originele recept worden de spiezen geserveerd met een pittige salade van wortel en appel, maar ik geef ze deze keer een Mexicaanse twist. Ik rooster de biefstuk spiesjes op de barbecue waarna ik ze insmeer met een lekkere barbecuesaus. Om het af te maken serveer ik er een pittige chipotleboter en avocado limoen salsa bij. Echt een Mexicaans feestje zo.
Biefstuk marineren
Ik vind het leuk om barbecue gerechten helemaal from scratch te maken. Toch ontbreekt het me tegenwoordig vaak aan tijd en haal ik snel wat lekkere dingen bij de slager. Best wel zonde want deze barbecue spiezen zijn zo gemaakt. En dat geldt eigenlijk ook voor hamburgers, kipspiesjes en alle andere barbecue recepten. Je kan het de avond van tevoren in de marinade zetten, daar word het alleen maar lekkerder van. Dan hoef je op de dag zelf niet zoveel meer te doen. Toch maar weer eens de tijd voor nemen, want uiteindelijk smaakt het dan extra lekker.



Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 4 st.
- 650 gr biefstuk
- 250 ml bbq saus
- Peper en zout
- 3 el olijfolie
Chipotle boter
- 125 gr roomboter (kamertemperatuur)
- 2 tl gehakte chipotle in adobo saus
- 1 teentje knoflook
- Sap van een halve limoen
- Handje verse peterselie
- Zout
De maïssalsa
- 1 avocado
- 2 tomaten
- 0,5 rode ui
- 1 teentje knoflook
- 75 gr maïs (uit blik)
- Sap van een halve limoen
- Handje verse peterselie
- Peper en zout
- Olijfolie
Zo maak je het
Maak eerst de chipotleboter. Roer de boter zacht. Voeg de gehakte knoflook, de gehakte chipotle, het sap van een halve limoen, een snuf zout en wat gehakte peterselie toe. Meng door elkaar en zet apart.
Voor de salsa, snijd je de tomaten in stukjes (zonder zaadlijsten). Pel en snipper de rode ui en hak de knoflook fijn. Snijd de avocado in blokjes. Meng alles samen met de maïs in een kom. Breng de salsa op smaak met wat limoensap, peper en zout en gehakte peterselie.
Snijd de biefstuk in blokjes van 4 x 4 cm. Rijg de biefstuk op de stokjes. Bestrooi ze met peper en zout en bestrijk ze met olijfolie. Grill de barbecue spiezen (op de barbecue of in een grillpan) in ongeveer 10 minuten tot ze medium doorbakken zijn. Bestrijk ze na het grillen met de barbecuesaus.
Serveer de barbecue spiezen met de chipotleboter en de Mexicaanse salsa


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan