Beef Shanghai met noedels
Deze Beef Shanghai met noedels en gehakt is echt ontzettend lekker en nog simpel gemaakt ook! Je maakt de saus zelf en hij staat in 20 minuten bij jou op tafel. Beef Shanghai is eigenlijk niet echt iets wat in China op de menukaart staat, we vermoeden dat het een beetje een vernederlandst gerecht is. Ze noemen het tenminste niet zo in China. Wat ze wel eten zijn Shanghai noedels, dat zijn gebakken dikke noedels in een lekkere saus en is een echt streetfood gerecht. Dit beef shanghai recept lijkt daar een beetje op, je kunt Shanghai noedels hier niet zo gemakkelijk vinden, maar de dikke Japanse Udon noedels (die er op lijken) koop je gewoon in de supermarkt. Je koopt ze in zakjes en zijn al gekookt. Het is wel lekker wanneer je echt deze noedels gebruikt want zo’n dikke noedel ‘slurpt’ heel anders weg dan een dunne eiernoedel. En wat betreft de saus? Die maak je heel erg lekker met hoisinsaus. Verder bak je de het gehakt lekker knapperig in een droge koekenpan en voor een vleugje Azië bak je de champignons samen met de paksoi met knoflook en fijngesneden gember. Serveer de beef shanghai met dunne bosuiringetjes!
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten oor 4 pers.
- 300 gr rundergehakt
- 400 gr Udon noedels
- 300 gr kastanje champignons
- 2 st. paksoi
- 4 bosuien
- 2 tenen knoflook
- 1 stukje gember (ca 1,5 cm)
- 4 el hoisinsaus
- Peper en zout
- Zonnebloemolie
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Pel de tenen knoflook, schil het stukje gember en snijd beiden fijn. Was de bosuien en snijd in dunne ringetjes. Maak de champignons schoon en snijd in plakjes. Was de paksoi en hak in reepjes.
Doe het gehakt in een droge koekenpan en bak het in 5-8 minuten knapperig en goudbruin. Voeg 1 eetlepel hoisinsaus toe en schep nog 1-2 minuten door. Breng op smaak met peper en zout en schep uit de pan op een bord.
Maak de pan schoon met een stukje keukenpapier, voeg ongeveer 2 eetlepels zonnebloemolie toe. Doe de knoflook en gember in de pan en roerbak 1-2 minuten tot de knoflook begint te geuren. Voeg de champignons toe en bak 2-3 minuten, schep de paksoireepjes erdoor en laat ze al omscheppend slinken. Breng op smaak met peper en zout.
Schep de woknoedels door de groenten en voeg 3 eetlepels hoisinsaus toe. Schep alles goed om zodat de saus over alle ingrediënten is verdeeld. Verdeel de noedels en groenten over de borden. Schep het gehakt er op en garneer met de in ringetjes gehakte bosui.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in