Beef bulgogi bowl
Wordt dit jouw nieuwe favoriete bowl? Deze Beef bulgogi bowl met geroerbakte spinazie, zilvervliesrijst en gebakken shiitake maak je met Kikkoman sojasaus en stukjes peer! Ja echt. Beef Bulgogi is in Korea een heel populair rundvleesgerecht en wordt op de bbq bereid. Maar het belangrijkste is dat het vlees wordt gemarineerd in een marinade van stukjes gehakte peer, sojasaus en witte wijnazijn. Om er een lekker voedzaam maaltje van te maken voegen we nog paddestoelen en spinazie toe. Nog een kleine tip, bak het vlees niet te lang. Het heeft maar heel even nodig.
Koreaanse marinade
Zelf een Koreaanse marinade maken is echt niet moeilijk. Doe alles bij elkaar in een ziploc zakje en laat de marinade zo lang als mogelijk in het vlees trekken. Je kan het vlees dan ook een beetje masseren. Na een uurtje heb je al een fantastisch resultaat. Maar wanneer je het vlees een hele nacht laat marineren, wordt het natuurlijk helemaal lekker. De sojasaus van Kikkoman heeft al zoveel smaak en aroma, dat je verder niet zoveel nodig hebt. Als tegenhanger wordt er vaak iets zoets (zoals bruine suiker) en iets zuurs (bijvoorbeeld limoensap) toegevoegd. Dan heb je enkel nog een beetje pit nodig en dan heb je al een fantastische smaakcombinatie.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer.
Ingrediënten voor 4 personen
- 4 st. ribeye (van 125gr )
- 300 gr voorgestoomde zilvervliesrijst
- 600 gr spinazie
- 100 gr shiitake
- 150 gr oesterzwammen
- 2 teentje knoflook
- 6 st. bosui
- 1 peer
- 6 el Kikkoman sojasaus
- 2 el witte wijnazijn
- Peper en zout
- Zonnebloemolie
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Doe de sojasaus en witte wijnazijn in een kom. Schil de peer, haal het klokhuis er uit en snijd in kleine blokjes. Hak de bosui in dunne ringetjes. Doe de helft van de bosui (houd de rest apart voor garneren) en de blokjes peer bij de sojasaus. Knijp de teentjes knoflook boven de marinade uit, breng op smaak met peper en roer goed door. Doe het vlees bij de marinade in een afsluitbaar bakje of gebruik een ziploc zakje en leg het 1 uur (of langer je kunt zoiets ook gerust de avond van te voren doen) in de koelkast.
Haal het vlees uit de marinade. En veeg het te veel aan marinade weg. Doe de overgebleven marinade in een steelpannetje, zet op laag vuur en laat langzaam inkoken tot een dikkere saus.
Verhit een grillpan op hoog vuur, bak het vlees 1,5 minuut aan beide kanten. Haal van het vuur, leg op een bord en dek af met een stuk aluminiumfolie.
Snijd de shiitakes in plakken. Verhit zonnebloemolie in een grote koekenpan. Doe de shiitakes in de pan en bak ze op hoog vuur 1-2 minuten, haal ze uit de pan. Voeg de spinazie toe en laat al omscheppend slinken. Breng op smaak met peper en zout. Verwarm tot slot de zilvervliesrijst zoals aangegeven op de verpakking. Snijd het vlees in reepjes.
Verdeel de rijst, spinazie en shiitake over de kommen. Snijd het vlees in reepjes en leg in de kommen er bij, schep er wat van de ingedikte saus bij en bestrooi met de bosuiringetjes.
Dit bericht is in samenwerking met Kikkoman, lees mijn disclaimer.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in