Menu
hamburgers-maken-1-710x380.jpg

BBQ is on: Zelf hamburgers maken

Ik denk dat een hamburger mijn lievelings vlees van de barbecue is. Meestal koop ik gewoon lekkere hamburgers maar het leek mij ook wel eens leuk om de hamburges zelf te maken from scratch. Nu had ik mijn oog laten vallen op een hamburgerpers van de Albert Heijn, alleen was deze helaas al uitverkocht, bummer, want daarmee krijg je perfecte ronde burgers.

Ach niet perfect is ook mooi en aan de smaak zal het niet liggen. Het lekkerste is om een beetje vet vlees te gebruiken, dus geen mager gehakt, dan worden de burgers droog. Ik heb ze gemaakt van enkel rundergehakt, maar als je wilt kunt je ook half om half nemen, of lamsgehakt of kalfsgehakt. Qua specerijen heb ik het verder vrij simpel gehouden, want less is niet altijd boring.

Ingrediënten voor 8 st.
1 kg rundergehakt
3 tenen knoflook
2 tl paprikapoeder
2 tl komijn
1 ei
Handje paneermeel
Chilipeper en zout

Zo maak je het
Doe het gehakt in een kom en voeg alle ingrediënten toe. Wees niet te zuinig met je peper en zout. Het gehakt moet voldoende op smaak gebracht worden.

hamburgers maken

Is je gehaktmengsel te droog, voeg dan een extra ei toe, is het te nat, dan voeg je wat extra paneermeel toe.

Vorm 8 ballen van elk 125 gram.

Druk deze ballen plat, zodat je hamburgers van ongeveer 1,5 cm dikte krijgt.

Zorg dat het middelste gedeelte iets platter is dan de buitenkant.

hamburgers maken

Leg de hamburgers in een schaal, met bakpapier ertussen en laat ze minimaal een uurtje opstijven in de koelkast.

Rooster de hamburgers in ongeveer 7 minuten goudbruin op de barbecue.

hamburgers maken

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan