BBQ is on: Hele maïskolf bereiden

BBQ is on: Hele maïskolf bereiden

Het is weer volop BBQ tijd. Ik hou er wel van. Wij hebben zelf een klein balkon maar toch past er prima een bbq op. Ik hou heel erg van de geur van de kolen en die typische rooksmaak die het aan je vlees of vis geeft. Voor mensen die geen vlees
eten zijn er steeds meer mogelijkheden voor de barbecue. Ik ben zelf ook dol op een hele geroosterde maïskolf en groente spiezen.

Het is bovendien ook nog eens heel gezond. De maïskolf van de bbq is redelijk snel klaar, omdat je hem van te voren kookt. Het snijden van een maïskolf is wel een hele kunst, de binnenkant is vrij hard. Het beste eet je de maiskolf zo uit de hand. Ik had citroenboter gemaakt en dat is een perfecte combi met de maïs, zoet en fris tegelijk.

Zo maak je het

maïskolf bbq
Snij het kontje van de maiskolf af.

maïskolf bbq

Verwijder de bladeren en alle draden.

hele maïskolf bbq

Kook de kolven in ongeveer 10 minuten voor in ruim water met zout.

maïskolf bbq

Steek een stevige prikker in het uiteinde van de maïs, zo kan je hem gemakkelijk keren op de bbq.

Verdeel wat olijfolie over de maïskolf.

Rooster hem in ongeveer 10 minuten rondom gaar op de barbecue.

Serveer met frisse citroenboter.

mais met chipotle boter

Tags

BBQ

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (1 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in