Zalmspies van de bbq
Stokjes doen het altijd goed op een barbecue. En dat hoeft echt niet per se vlees te zijn. Vandaag het recept voor een zalm spies van de bbq met citroen. Superlekker, licht en fris! En heel makkelijk om te maken. Ook lekker als variatie op de traditionele vlees barbecue. Een stukje vlees of hooguit 2 vinden we lekker hoor, begrijp ons niet verkeerd, maar het meest genieten we toch van de bijgerechten.
Barbecuen met vis
Vis vinden we ook altijd een goed idee. Een hele vis roosteren is bijvoorbeeld heel leuk als je een dinertje organiseert, maar als onderdeel van een uitgebreide barbecue zijn deze zalmspiesen ook fijn. Het is net even wat lichter dan een hamburger of een worstje. Om het extra fris te maken geven we er een knoflooksausje bij op basis van yoghurt. Zo gepiept en hartstikke lekker. Serveer er een lekkere salade en een stukje brood bij en je hebt een heerlijk maaltje. Geen BBQ weer? Maak deze bbq spiesjes dan op de grill.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 st.
- 200 gr zalm zonder huid
- 1 citroen
- 1 teentje knoflook
- 1 takje dille
- Peper en zout
- Olijfolie
Knoflooksaus
- 3 el Griekse yoghurt
- 1 teentje knoflook
- Rasp van een halve citroen
- 1 takje dille
- Peper en zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Snijd de zalm in blokjes en doe ze in een bakje. Pers het teentje knoflook uit en hak de dille fijn. Voeg dit bij de zalm. Voeg een scheutje olijfolie en wat peper en zout toe en schep de zalm even om. Laat dit minimaal 30 minuten marineren. Hoe langer, des te lekkerder het wordt.
Was de citroen en snijd deze in hele dunne plakjes.
Neem een bbq prikker en rijg de zalm en de plakjes citroen (even dubbel klappen) om en om op de prikker. Rooster de bbq spiesjes met zalm in ongeveer 3 minuten gaar op de barbecue.
Maak in de tussentijd de knoflooksaus. Meng de Griekse yoghurt met een gehakt teentje knoflook, de rasp van een halve bio citroen en een beetje peper en zout. Hak de dille fijn en meng dit door de knoflooksaus.
Serveer de zalmspies met de knoflooksaus.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in