
Zalmspiesjes met citroen en yoghurtsaus
Stokjes doen het altijd goed op een barbecue. En dat hoeft echt niet per se vlees te zijn. Vandaag deel ik het recept voor bbq spiesjes met zalm en citroen met jullie. Een lekker licht en fris receptje, dat bovendien ook heel makkelijk om te maken is. Ik merk zelf dat ik in de loop der jaren steeds minder trek heb in zo’n traditionele vlees barbecue. Een stukjes vlees of hooguit 2 vind ik lekker hoor, begrijp me niet verkeerd, maar het meest geniet ik toch van de bijgerechten. Ik ben bijvoorbeeld dol op geroosterde groente van de barbecue, frisse salades (dit is mijn favo) en ik eet me ook altijd vol aan brood met dips. Misschien komt het ook wel daardoor, dat ik dan niet zoveel vlees meer op kan. Zou zo maar kunnen.
Vis vind ik ook altijd een goed idee. Een hele vis roosteren is bijvoorbeeld heel leuk als je een dinertje organiseert, maar als onderdeel van een uitgebreide barbecue zijn deze zalmspiesen ook fijn. Het is net even wat lichter dan een hamburger of een worstje. Om het extra fris te maken serveer ik er een knoflooksausje bij op basis van yoghurt. Zo gepiept en hartstikke lekker. Serveer er een lekkere salade en een stukje brood bij en je hebt een heerlijk maaltje. Geen BBQ weer? Maak deze bbq spiesjes dan op de grill. Dat heb ik stiekem ook gedaan, want op de dag dat wij deze fotoshoot gepland hadden, hoosde het de hele dag. En aangezien ik alle inkopen al had gedaan, moest het maar even zo. Zonde om weg te gooien toch?
Ingrediënten voor 4 spiesjes
200 gr zalm (bestel hier)
1 citroen
1 teentje knoflook
Takje dille
Peper en zout
Olijfolie
Knoflooksausje
3 el Griekse yoghurt
1 teentje knoflook
Rasp van een halve citroen
Takje dille
Peper en zout
Zo maak je het
Snijd de zalm in blokjes en doe ze in een bakje.
Pers het teentje knoflook uit en hak de dille fijn. Voeg dit bij de zalm. Voeg een scheutje olijfolie en wat peper en zout toe en schep de zalm even om. Laat dit minimaal 30 minuten marineren. Hoe langer, des te lekkerder het wordt.
Was de citroen en snijd deze in hele dunne plakjes.
Neem een bbq prikker en rijg de zalm en de plakjes citroen (even dubbel klappen) om en om op de prikker.
Rooster de bbq spiesjes met zalm in ongeveer 3 minuten gaar op de barbecue.
Maak in de tussentijd de knoflooksaus. Meng de Griekse yoghurt met een gehakt teentje knoflook, de rasp van een halve bio citroen en een beetje peper en zout. Hak de dille fijn en meng dit door de knoflooksaus.
Serveer de zalm spiesjes met de knoflooksaus.
Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik superleuk!
Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan hier.
Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he?

Bestel nu!
Lekker makkelijk! Is het antwoord op de vraag: wat eten we vandaag? Met heel veel inspiratie voor het avondeten. Het boek bevat meer dan 100 simpele en snelle recepten voor elke dag. Recepten met max. 10 ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kan kopen.
Bekijk hier9 augustus 2017
Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan