Zalmspies van de bbq

Zalmspies van de bbq

Stokjes doen het altijd goed op een barbecue. En dat hoeft echt niet per se vlees te zijn. Vandaag het recept voor een zalm spies van de bbq met citroen. Superlekker, licht en fris! En heel makkelijk om te maken. Ook lekker als variatie op de traditionele vlees barbecue. Een stukje vlees of hooguit 2 vinden we lekker hoor, begrijp ons niet verkeerd, maar het meest genieten we toch van de bijgerechten.

Barbecuen met vis

Vis vinden we ook altijd een goed idee. Een hele vis roosteren is bijvoorbeeld heel leuk als je een dinertje organiseert, maar als onderdeel van een uitgebreide barbecue zijn deze zalmspiesen ook fijn. Het is net even wat lichter dan een hamburger of een worstje. Om het extra fris te maken geven we er een knoflooksausje bij op basis van yoghurt. Zo gepiept en hartstikke lekker. Serveer er een lekkere salade en een stukje brood bij en je hebt een heerlijk maaltje. Geen BBQ weer? Maak deze bbq spiesjes dan op de grill.

Zalmspies van de bbq

Schrijf je in & win!

December staat in het teken van geven. De hele maand geven wij de leukste, lekkerste en mooiste prijzen weg in onze nieuwsbrief. Van een hotelovernachting tot een parel van een pan, een Airfryer en meer! Je maakt automatisch kans als je je (gratis!) abonneert. Doe je mee?

Ik wil kans maken

Ingrediënten voor 4 st.

  • 200 gr zalm zonder huid
  • 1 citroen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 takje dille
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Knoflooksaus

  • 3 el Griekse yoghurt
  • 1 teentje knoflook
  • Rasp van een halve citroen
  • 1 takje dille
  • Peper en zout

Zo maak je het

  1. Snijd de zalm in blokjes en doe ze in een bakje. Pers het teentje knoflook uit en hak de dille fijn. Voeg dit bij de zalm. Voeg een scheutje olijfolie en wat peper en zout toe en schep de zalm even om. Laat dit minimaal 30 minuten marineren. Hoe langer, des te lekkerder het wordt.

  2. Was de citroen en snijd deze in hele dunne plakjes.

  3. Neem een bbq prikker en rijg de zalm en de plakjes citroen (even dubbel klappen) om en om op de prikker. Rooster de bbq spiesjes met zalm in ongeveer 3 minuten gaar op de barbecue.

  4. Maak in de tussentijd de knoflooksaus. Meng de Griekse yoghurt met een gehakt teentje knoflook, de rasp van een halve bio citroen en een beetje peper en zout. Hak de dille fijn en meng dit door de knoflooksaus.

    Serveer de zalmspies met de knoflooksaus.

Zalmspies van de bbq

Tags

BBQ Makkelijke recepten Zalm Franse recepten Gezonde recepten Glutenvrije recepten Koolhydraatarme recepten Notenvrije recepten Slanke recepten Vis recepten Lente recepten Zomer recepten Hoofdgerecht

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (1 stemmen)

9 augustus 2017


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in