Zalmspiesjes met citroen en yoghurtsaus

Zalmspiesjes met citroen en yoghurtsaus

Stokjes doen het altijd goed op een barbecue. En dat hoeft echt niet per se vlees te zijn. Vandaag deel ik het recept voor bbq spiesjes met zalm en citroen met jullie. Een lekker licht en fris receptje, dat bovendien ook heel makkelijk om te maken is. Ik merk zelf dat ik in de loop der jaren steeds minder trek heb in zo’n traditionele vlees barbecue. Een stukjes vlees of hooguit 2 vind ik lekker hoor, begrijp me niet verkeerd, maar het meest geniet ik toch van de bijgerechten. Ik ben bijvoorbeeld dol op geroosterde groente van de barbecue, frisse salades (dit is mijn favo) en ik eet me ook altijd vol aan brood met dips. Misschien komt het ook wel daardoor, dat ik dan niet zoveel vlees meer op kan. Zou zo maar kunnen.

Vis vind ik ook altijd een goed idee. Een hele vis roosteren is bijvoorbeeld heel leuk als je een dinertje organiseert, maar als onderdeel van een uitgebreide barbecue zijn deze zalmspiesen ook fijn. Het is net even wat lichter dan een hamburger of een worstje. Om het extra fris te maken serveer ik er een knoflooksausje bij op basis van yoghurt. Zo gepiept en hartstikke lekker. Serveer er een lekkere salade en een stukje brood bij en je hebt een heerlijk maaltje. Geen BBQ weer? Maak deze bbq spiesjes dan op de grill. Dat heb ik stiekem ook gedaan, want op de dag dat wij deze fotoshoot gepland hadden, hoosde het de hele dag. En aangezien ik alle inkopen al had gedaan, moest het maar even zo. Zonde om weg te gooien toch?

bbq spiesjes met zalm

Ingrediënten voor 4 spiesjes
200 gr zalm (bestel hier)
1 citroen
1 teentje knoflook
Takje dille
Peper en zout
Olijfolie

Knoflooksausje
3 el Griekse yoghurt
1 teentje knoflook
Rasp van een halve citroen
Takje dille
Peper en zout

Zo maak je het
Snijd de zalm in blokjes en doe ze in een bakje.

Pers het teentje knoflook uit en hak de dille fijn. Voeg dit bij de zalm. Voeg een scheutje olijfolie en wat peper en zout toe en schep de zalm even om. Laat dit minimaal 30 minuten marineren. Hoe langer, des te lekkerder het wordt.

Was de citroen en snijd deze in hele dunne plakjes.

Neem een bbq prikker en rijg de zalm en de plakjes citroen (even dubbel klappen) om en om op de prikker.

Rooster de bbq spiesjes met zalm in ongeveer 3 minuten gaar op de barbecue.

Maak in de tussentijd de knoflooksaus. Meng de Griekse yoghurt met een gehakt teentje knoflook, de rasp van een halve bio citroen en een beetje peper en zout. Hak de dille fijn en meng dit door de knoflooksaus.

Serveer de zalm spiesjes met de knoflooksaus.

bbq spiesjes met zalm

ingredient citroenbbq spiesjes met zalm

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik superleuk! 

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel  Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan  hier.

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

Tags

BBQ Zalm Vis recepten

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in