Menu
groente-spiezen-2-e1403951024264-710x380.jpg

BBQ is on: Regenboog Groentespiezen

Onlangs hield ik een barbecue feestje met vrienden. Er is altijd wel een reden voor een feestje, en deze keer was onze nieuwe Boreti Carbone de aanleiding. We kregen deze killer van een barbecue cadeau van mijn ouders en zusje en vriend en dat was een schot in de roos. Ik hou van barbecuen en dat een barbecue best heel gezond kan zijn, bewijzen deze groentespiezen wel.

Ik zag bij Gimme Some Oven laatst groentespiezen in alle kleuren van de regenboog voorbij komen en ik vond het het een heel tof idee. Op deze manier is het voor kinderen ook een extra aanleiding om deze gezonde spiezen te eten. En natuurlijk voor onszelf ook, want veggies van de barbecue zijn gewoon super lekker!

regenboog spies

Ingrediënten voor 8 st.
1/2 aubergine
1 grote rode ui
1 grote witte ui
1/2 courgette
1 groene paprika
1 oranje paprika
1 gele paprika
1 rode paprika
8 cherrytomaten
Knoflookolie
Zeezout

groente spiezen

Zo maak je het
Pel de uien en snij ze in parten, snij deze parten nogmaals doormidden.

Snij de paprika’s in blokjes van ongeveer 3 x 3 cm.

Snij de aubergine in gelijkmatige blokjes van ongeveer 3 cm breed. Halveer de courgette en snij de helften in dikke plakken van 2 cm dikte.

De kleuren van de regenboog zijn paars, groen, geel, oranje, rood. En eigenlijk ook nog blauw, maar heb jij ooit blauwe groente gezien?

Neem een spies en begin met een stukje aubergine, daarna volgt de rode ui, vervolgens de courgette, de groene paprika, de gele paprika, de witte ui, de oranje paprika, de rode paprika en sluit af met een halve tomaat.

Knoflookolie maak je door een teentje knoflook uit te persen in een bakje olijfolie. Besprenkel de groentespiezen met de knoflookolie en wat zeezout.

regenboog spies

Rooster ze rondom gaar op de barbecue.

groente spiezen

Dit recept is Voedselzandloper proof.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan