BBQ is on: Garnalenspies

BBQ is on: Garnalenspies

Ok.. ik beken: ik lust geen garnalen. Waarom ik dan toch het recept plaats? Bij vrienden zijn ze wel erg geliefd en ik wilde jullie het recept niet onthouden. Eigenlijk eet ik bijna alles, alleen grote garnalen vind ik echt niet lekker. Het is meer de textuur, dan de smaak. Ik heb uiteraard wel geproefd en deze marinade is wel erg lekker. En een garnalenspies ziet er heel gezellig uit op de barbecue. Is er ook iets wat jullie echt niet lusten?

Ingrediënten voor 10 stokjes
250 gr grote garnalen
1 teen knoflook
1/2 rode peper
Sap van een 1/2 citroen
1 takje citroenmelisse
10 gr dille
4 el olijfolie
Zout

Zo maak je het
Laat de satéprikkers weken in een bakje met water. Maak eerst de marinade: voeg de citroensap bij de olijfolie. Pers een teen knoflook uit en voeg deze toe aan de olie. Verwijder de zaadjes uit de rode peper en hak deze in kleine stukjes. Hak de groene kruiden fijn en voeg deze samen met de peper toe aan de marinade. Breng de marinade iets op smaak met wat zout.

Maak nu de garnalen schoon. Vaak zit er nog een darmkanaal in de garnalen, dit kan je herkennen aan een zwarte streep die over de rug van de garnaal loopt. Maak een snee in de garnaal en verwijder het darmkanaal.

Leg de garnalen vervolgens in de marinade. Je kan dit gerust een nachtje laten staan. Prik de garnalen vervolgens op het stokje en leg ze op de barbecue. In ongeveer 5 minuten is de garnalenspies klaar.

Bbq recept garnalenspiesjes

Tags

BBQ Garnalen Vis recepten

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in