Baskische burnt cheesecake

Baskische burnt cheesecake

De Baskische burnt cheesecake is een verrukkelijk dessert met een knapperige, donkere korst en een romige, fluweelzachte binnenkant. Dit cheesecake recept is simpel, maar de resultaten zijn indrukwekkend. Geloof ons maar: de hele tafel zal zeggen “hoe heb je dít gemaakt!”.

Hoort die Baskische burnt cheesecake echt zo donker?

De oven moet goed heet zijn voordat je begint, dat zorgt voor die kenmerkende ‘burnt’ uitstraling. Ja, hij hoort zo donker te worden als op de foto, dus laat je niet afschrikken door de intense kleur! Het beslag gaat in een springvorm en wordt gebakken tot het een diepbruine kleur krijgt. De cheesecake is nog een beetje wiebelig als je hem uit de oven haalt, maar dat is normaal. Tijdens het afkoelen zal hij steviger worden.

Baskische burnt cheesecake
Baskische burnt cheesecake
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 6-8 personen

  • 25 gr bloem
  • 900 gr roomkaas
  • 250 ml slagroom
  • 6 eieren
  • 200 gr suiker
  • 1 el vanille-extract
  • snufje zout

Materiaal

  • springvorm van 23 cm, bakpapier

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 250 graden (boven-en onderwarmte) of 230 graden (hetelucht). De oven moet goed heet worden, verwarm tenminste 30 minuten van tevoren voor.

  2. Vet de spingvorm in met boter en bekleed de bodem en zijkanten met bakpapier.

  3. Maak het cheesecake beslag met de hand. Je kunt ook een keukenmachine of mixer gebruiken. Zet de keukenmachine of mixer dan wel op de laagste stand, en gebruik platte deeghaken. Dit voorkomt dat er te veel lucht in het beslag klopt, waardoor het zou kunnen gaan scheuren tijdens het bakken.

  4. Roer de roomkaas los met suiker, snufje zout en vanille extract. Roer dan rustig één voor één de eieren er door. Wacht met het volgende ei tot de roomkaas het vorige ei heeft opgenomen. Voeg de slagroom toe en daarna beetje voor beetje de bloem. Schenk het beslag in de springvorm.

  5. Draai de oven terug naar 220 graden (onder-en bovenwarmte) of 200 graden hetelucht. Bak de cheesecake 35-40 minuten tot hij mooi donkerbruin is. Zet eventueel de laatste 10 minuten de grill-stand van de oven aan. Blijf er dan wel bij!

  6. Haal uit de oven en laat 2 tot 3 uur afkoelen op het aanrecht. Laat hem daarna in de koelkast verder opstijven (minimaal 1 uur).

    Let op: Wanneer je de Baskische burnt cheesecake uit de oven haalt, zal hij nog wat wiebelig zijn, maar hij stijft op tijdens het afkoelen. 

Baskische burnt cheesecake
Baskische burnt cheesecake

Wat vind jij van dit recept?

3.7 (50 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Dit recept bewaren?

Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.

Tags

Cheesecake High tea Makkelijke recepten Taart recepten Spaanse recepten Notenvrije recepten Verjaardag Herfst recepten Winter recepten Bakrecepten

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in