Menu

Bananenbrood met kiwi & kokosyoghurt

Een van de meest gemaakte recepten hier is het bananenbrood! Zo populair dat Pauline en Annika er samen met Leev een bakmix van hebben gemaakt. Ik vind het zelf ook heel leuk om te kijken wat iedereen van het blog maakt.  Wanneer je op instagram op #uitpaulineskeuken zoekt lijkt het of iedereen wekelijks zo bananenbrood/bananencake uit de oven trekt. Als het brood zo geliefd is, zou het niet leuk zijn om een variant er op te maken, iets voor in je bananenbrood repertoire – en net zo gezond? Dit bananenbrood met kiwi en kokosyoghurt is en gezond en zien er uit als een feestje. Ik maak er bananenbrood slices van. Ze zijn net zo gemakkelijk te maken als een normaal bananenbrood je bakt het alleen in een lagere bakvorm, zodat je er slices of blokjes van kunt snijden. Super lekker voor bij de thee of koffie of als fancy ontbijtje?

Kokosyoghurt topping

Als topping gebruik ik kokosyoghurt, lekker en gezond en het heeft een lichte kokossmaak wat dan weer heel lekker is met de plakjes kiwi. Maar een lekkere dikke Griekse yoghurt kan natuurlijk ook, wanneer je juist die kokossmaak niet zo lekker vindt. Overigens kun je natuurlijk elk fruit er opleggen wat je wilt, stukjes appel – frambozen – aardbeien – bramen. In dit recept gebruik ik de kant-en-klare bananenbroodbakmix, maar je kunt ook dit recept voor bananenbrood volgen. Aan de mix heb ik nog kokos en wat gembersiroop toegevoegd voor een extra tropisch smaakje.

9-12 slices

Ingrediënten voor 9-12 st.

  • 1 pak bakmix bananabread (Uit Paulines Keuken Leev)
  • 3 bananen
  • 4 el kokosrasp (fijne)
  • 3 el gembersiroop
  • 3 eieren
  • 4 kiwi's
  • 300 gr kokosyoghurt
  • 30 gr kokossnippers (grove)

Materiaal

  • vorm van ca 24 x 24cm, bijvoorbeeld een braadslede of brownievorm
  • staafmixer

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (elektrisch), 160 graden (hetelucht).

  2. Pureer de bananen met een staafmixer glad. Mix de eieren en gembersiroop er doorheen. Voeg de bakmix en de fijne kokosrasp toe en spatel dit door het beslag.

  3. Schenk het beslag in een ingevette bakvorm van 24 x 24 cm. Bak het bananenbrood in 55 – 60 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven. Het brood is gaar als je er met een satéprikker in prikt en deze er schoon en droog uitkomt. Haal uit de vorm en leg op een afkoelrekje.

  4. Schil de kiwi en snijd in plakjes. Wanneer het brood is afgekoeld besmeer je hem met kokosyoghurt en legt er de plakjes kiwi op. Garneer met de grove kokosrasp. De kokosrasp kun je eventueel kort roosteren in een droge koekenpan, zo krijgen ze een lichtbruin kleurtje.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Marianne is foodstylist en fotograaf. Naast een enorme passie voor het fotograferen van eten is ze ook gek op koken. Het liefste zou ze wekelijks etentjes geven. Van een tiptop gestylde tafel met in de keuken opgemaakte bordjes tot een tafel vol schalen antipasti.