Bananen brood met kiwi
Een van de meest gemaakte recepten hier is het bananen brood! Ik vind het heel leuk om te kijken wat iedereen van het blog maakt. Wanneer je op instagram op #uitpaulineskeuken zoekt lijkt het of iedereen wekelijks zo bananen brood/bananencake uit de oven trekt. Als het brood zo geliefd is, zou het niet leuk zijn om een variant er op te maken, iets voor in je bananenbrood repertoire – en net zo gezond? Dit bananen brood met kiwi en kokosyoghurt is en gezond en zien er uit als een feestje. Ik maak er bananenbrood slices van. Ze zijn net zo gemakkelijk te maken als een normaal bananenbrood je bakt het alleen in een lagere bakvorm, zodat je er slices of blokjes van kunt snijden. Super lekker voor bij de thee of koffie of als fancy ontbijtje?
Kokosyoghurt topping
Als topping gebruik ik kokosyoghurt, lekker en gezond en het heeft een lichte kokossmaak wat dan weer heel lekker is met de plakjes kiwi. Maar een lekkere dikke Griekse yoghurt kan natuurlijk ook, wanneer je juist die kokossmaak niet zo lekker vindt. Overigens kun je natuurlijk elk fruit er opleggen wat je wilt, stukjes appel – frambozen – aardbeien – bramen.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 12 stukjes
- 200 gr (spelt)bloem
- 375 gr bananen (3 grote)
- 60 gr dadels
- 3 eieren
- 2 tl bakpoeder
- 2 tl koekkruiden
- Snuf zout
Lekker met
- 300 gr kokosyoghurt
- 4 kiwi's
- 30 gr kokossnippers (grove)
Materiaal
- vorm van ca 24 x 24cm, bijvoorbeeld een braadslede of brownievorm
- staafmixer
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden (elektrisch), 160 graden (hetelucht).
Pureer de bananen en de dadels (zonder pit) glad met een staafmixer. Mix de eieren er doorheen. Voeg de bloem, koekkruiden, het bakpoeder en een snuf zout toe en spatel dit door het beslag.
Schenk het beslag in een ingevette bakvorm van 24 x 24 cm. Bak het bananen brood in 55 – 60 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven. Het brood is gaar als je er met een satéprikker in prikt en deze er schoon en droog uitkomt. Haal uit de vorm en leg op een afkoelrekje.
Schil de kiwi en snijd in plakjes. Wanneer het brood is afgekoeld besmeer je hem met kokosyoghurt en legt er de plakjes kiwi op. Garneer met de kokossnippers. De kokosrasp kun je eventueel kort roosteren in een droge koekenpan, zo krijgen ze een lichtbruin kleurtje.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in