Banana Pancakes

Banana Pancakes

If I call you darling, will you make me pancakes? Pancakes is voor mij een echte verwennerij. Ik vind het heerlijk om in het weekend wat meer moeite te doen voor het ontbijt en deze lekkere banana pancakes bak ik dan ook regelmatig. Al eerder maakte ik deze blueberry pancakes maar ik vind pancakes met melk toch lekkerder dan pancakes met karnemelk. In principe kan je ze net zo beleggen als Nederlandse pannenkoeken, ik heb nu banaan gebakken en dat is voor mij de ultieme combi.

Ingrediënten voor 10 st
135 gr tarwebloem
2 1/2 tl bakpoeder
240 ml melk
2 eieren
2 el gesmolten boter
Snuf zout
2 bananen
Rietsuiker
Boter om in te bakken

Bereidingswijze
Meng de bloem met het bakpoeder en het zout door elkaar.

Voeg 1 ei toe en de helft van de melk.
En meng het door elkaar.

Voeg de resterende melk en het ei toe en klop het beslag glad.

Voeg de gesmolten boter toe en roer het nog eens door elkaar.

Neem 2 koekenpannen en verhit in beide wat roomboter.

Snij de banaan in plakjes en leg deze in de pan. Strooi hier ongeveer een el rietsuiker over heen en bak de banaan aan weerszijden goudbruin.

Verdeel in de andere pan ongeveer 3 ijslepels beslag over de bodem van de pan. Bak de pancakes aan weerszijden goydbruin.

Serveer de pancakes met de gebakken banaan en stroop.

Pauline nieuwsbrief

Culinaire post ontvangen?

Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.

Dat wil ik!

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

Tags

Pannenkoeken Ontbijt

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in