Menu
DSC05263-710x380.jpg

Banana Pancakes

If I call you darling, will you make me pancakes? Pancakes is voor mij een echte verwennerij. Ik vind het heerlijk om in het weekend wat meer moeite te doen voor het ontbijt en deze lekkere banana pancakes bak ik dan ook regelmatig. Al eerder maakte ik deze blueberry pancakes maar ik vind pancakes met melk toch lekkerder dan pancakes met karnemelk. In principe kan je ze net zo beleggen als Nederlandse pannenkoeken, ik heb nu banaan gebakken en dat is voor mij de ultieme combi.

Ingrediënten voor 10 st
135 gr tarwebloem
2 1/2 tl bakpoeder
240 ml melk
2 eieren
2 el gesmolten boter
Snuf zout
2 bananen
Rietsuiker
Boter om in te bakken

Bereidingswijze
Meng de bloem met het bakpoeder en het zout door elkaar.

Voeg 1 ei toe en de helft van de melk.
En meng het door elkaar.

Voeg de resterende melk en het ei toe en klop het beslag glad.

Voeg de gesmolten boter toe en roer het nog eens door elkaar.

Neem 2 koekenpannen en verhit in beide wat roomboter.

Snij de banaan in plakjes en leg deze in de pan. Strooi hier ongeveer een el rietsuiker over heen en bak de banaan aan weerszijden goudbruin.

Verdeel in de andere pan ongeveer 3 ijslepels beslag over de bodem van de pan. Bak de pancakes aan weerszijden goydbruin.

Serveer de pancakes met de gebakken banaan en stroop.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan