Banaan op de bbq
Banaan op de bbq: zo simpel en ontzettend smullen! Niets is lekkerder dan warme banaan met gesmolten chocolade. Zelfs na een barbecue als we ons buikje rond hebben gegeten gaat dit bbq toetje er nog wel in. Je kunt dit toetje op de bbq zo fancy maken als je zelf wilt. Met stukjes chocolade, wat gehakte nootjes, mini marshmallows en een scheutje likeur! Ja hoor dat kan allemaal. En als je het echt goed wilt doen, serveer je naast dit toetje van de bbq ook nog een bolletje ijs. Dat is pas echt genieten! Heb je geen barbecue in de buurt? Je kunt dit dessert ook prima in de oven maken.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 4 bananen
- 3 el melk of pure chocolade
- 3 el mini marshmallows
- 2 el hazelnoten (geroosterd)
- Eventueel scheutje likeur
Materiaal
- 4 vellen aluminiumfolie
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Neem een vel aluminiumfolie en vouw hier een soort bootje van zodat de banaan hier straks in kan liggen.
Snijd de banaan in de lengte voorzichtig in. Trek de uiteindes met schil en al iets los van elkaar.
Verdeel de chocolade en de mini marshmallows over de holte van de banaan. Leg de banaan op het aluminiumfolie en vouw het dicht.
Leg de banaan op het aluminiumfolie op de barbecue en laat hem in ongeveer 10 tot 15 minuten zacht worden.
Garneer de banaan op de bbq met wat fijngehakte hazelnoten en voor de volwassenen eventueel een klein scheutje likeur naar smaak.
Serveer eventueel met een bolletje vanille-ijs erbij. Smullen!
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in