fbpx
Menu

Banaan pannenkoeken (gezond recept)

Deze banaan pannenkoeken vind ik echt briljant! Een klopje op eigen schouder mag af en toe wel toch? Voordat je verder leest, dit zijn niet de banaan ei pannekoekjes van 2 ingrediënten. Nee deze versie is nog veel lekkerder en nog steeds gezond ook. Je haalt een halve banaan door het dikke pannenkoekenbeslag op basis van kwark en deze bak je dan krokant in de pan. Eerder deed ik dit al eens met appel en die waren ook al zo lekker. Je kunt ze eventueel ook glutenvrij maken, gebruik dan boekweitmeel in plaats van speltbloem.

Ik zit er weer in

Mijn leven kenmerkt zich door fases. En dan heb ik het niet over bijvoorbeeld een wilde fase, een intensieve fase of een rustige fase, maar over eetfases. Momenteel zit ik weer in een pannenkoekenfase. Of nou ja eigenlijk is mijn hele leven een grote pannenkoekenfase maar de laatste tijd hunker ik er echt naar. Komt ook omdat Merlijn er dol op is (goed excuus wel). Regelmatig gaan we dus een pannenkoekje buiten de deur eten. Of ik maak ze thuis zelf!

Dit liep even anders

Het liefst bak ik een hele stapel met spek, appel en rozijnen, naturel en met kaas, die we dan vervolgens aan tafel opeten. Maar de laatste keer ging dat een beetje mis. Het was zondag en er was AJAX op tv en dat wilde Maurits graag zien. Dus hij dacht slim te zijn en hij zette Merlijn bij mij in de stoel in de keuken neer. Maar meneertje had meteen door dat ik pannenkoeken aan het bakken was en denk maar niet dat hij dan gaat wachten totdat de hele stapel klaar is. Hahaha, so like me! Dus Merlijn kreeg meteen een pannenkoekje en ik bakte ze dus maar tijdens het eten. Dan bak ik er eerst eentje voor Merlijn, daarna voor Maurits en daarna voor mijzelf. En terwijl ik eet, ligt de volgende alweer in de pan. Groot voordeel, hoef je ook niet zo lang te wachten. Deze banaan pannenkoeken zijn ook zo klaar, want je bakt ze met 4 tegelijk. Nog een reden om ze heel snel te gaan maken.

4 personen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 8 bananen
  • 150 gr kwark
  • 50 gr bloem
  • 2 eieren
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • Snuf zout
  • Olijfolie of boter in te bakken

Topping

  • 30 gr getoaste kokos
  • Maple syrup

Zo maak je het

  1. Klop de eieren met de kwark los. Voeg dan de bloem, de bakpoeder, de kaneel en het zout toe en klop er een egaal beslag van.

  2. Pel de bananen en snijd ze doormidden. Halveer iedere helft in de lengte. Per banaan krijg je dus 4 stukjes.

  3. Verhit wat olijfolie of boter in de pan. Haal een reep banaan door het beslag en leg deze in de pan. Je kunt er ongeveer 4 tegelijk bakken (afhankelijk van de grootte van je pan). Bak de banaan pannenkoeken in ongeveer 2 minuten per kant goudbruin.

  4. Garneer de banaan pannenkoeken eventueel met wat getoaste kokos en Maple syrup. De kokos toast je door deze kort te verwarmen in een droge koekenpan.

    Serveer meteen of bewaar ze tot gebruik in de koelkast. Ook lekker als tussendoortje.

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik superleuk!

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

14 reacties

  • Nathalie
    29 juli 2019 om 08:03

    Kan ik de bloem vervangen door amandelmeel of boekweitmeel? (Ivm gluten intolerantie)

    Beantwoorden
  • Pauline
    29 juli 2019 om 11:54

    Yes dat kan zeker.

    Beantwoorden
  • Mildred Snijders
    21 mei 2019 om 15:35

    Hoi, in je inleiding heb je het over speltbloem, maar bij de ingrediënten staat gewoon bloem. Wat is nu de bedoeling?

    Beantwoorden
  • Annika
    23 mei 2019 om 14:36

    Kan allebei :)

    Beantwoorden
  • Daniëlle
    21 mei 2019 om 13:57

    Ik ben normaal niet zo gek op die banaanpannenkoekjes, maar deze ga ik zeker een keer proberen!

    Beantwoorden
  • Annika
    23 mei 2019 om 14:35

    Jaa leuk!

    Beantwoorden
  • Susan
    20 mei 2019 om 06:40

    Lijkt me echt heel lekker, kan je de kwark door iets vervangen? Griekse yoghurt of cottage cheese bijvoorbeeld, of een mix daarvan? Ik woon in het buitenland en kwark wordt hier helaas niet verkocht.

    Beantwoorden
  • Pauline
    20 mei 2019 om 10:45

    Dikke yoghurt kan ook heel goed.

    Beantwoorden
  • Carmelita
    19 mei 2019 om 19:58

    Een variant op de bekende javaanse pisang goreng of de Surinaamse baka bana. Even lekker:)

    Beantwoorden
  • Pauline
    20 mei 2019 om 10:46

    Ook heel lekker inderdaad.

    Beantwoorden
  • Petra Kusters
    19 mei 2019 om 18:01

    Ze zijn super lekker! Ik heb magere kwark gebruikt. Ik had deze toevallig in huis. Vooral een favoriet van de kids.

    Beantwoorden
  • Pauline
    20 mei 2019 om 10:47

    Leuk om te horen!

    Beantwoorden
  • Tamara D
    19 mei 2019 om 11:57

    Wat lekker ik wil ze gelijk maken! Kan dit met Griekse yoghurt? Zo nee welke kwark precies heb jij gebruikt ?

    Beantwoorden
  • Pauline
    20 mei 2019 om 10:47

    Yes dat kan ook.

    Beantwoorden

Reactie plaatsen