
Aziatische omelet met groente
Een omelet met groente is best een slimme manier om snel een voedzame maaltijd te maken. En ook nog eens heel lekker. Wanneer je door de eieren al wat bosui mengt heb je gelijk een Aziatische smaak te pakken. Vul de Aziatische omelet vervolgens met stukjes kip die je in een sticky saus hebt gebakken en wat verse groenten en je hebt een heerlijk gerecht. Je kunt zelf de groenten uitzoeken die je het lekkerste vindt, maar ik ben nou eenmaal gek op bimi. Sperzieboontjes en taugé zijn bijvoorbeeld ook heel lekker bij dit recept. Probeer ook eens een van onze andere recepten met ei.



Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 4 eieren
- 300 gr kippendijfilets
- 400 gr bimi
- 300 gr peultjes
- 4 bosuien
- 1 bosje koriander
- 1 el olie
- 1 el boter
- Peper en zout
Ingrediënten voor de sticky saus
- 4 el sojasaus
- 1 el bruine basterdsuiker
- 2 tenen knoflook
- 3 el sweet chilisaus
- 2 el geraspte gember
- 1 el rijstazijn
- 2 tl sesamolie
Zo maak je het
Doe alle ingrediënten voor de saus in een steelpannetje. Zet op laag vuur en meng alle ingrediënten goed door elkaar tot dat de suiker is opgelost. Hak de knoflook voor de saus fijn en roer door de sticky saus. Haal van het vuur en zet even apart.
Dep de kip droog met keukenpapier. Bestrooi met zout en peper. Verhit de olie en boter in een koekenpan en bak rondom mooi bruin. Haal uit de pan en snijd de kip in reepjes.
Kook ondertussen de peultjes en bimi in een pan met gezouten water tot de groenten gaar zijn.
Doe de kip terug in de pan en voeg de saus toe. Roerbak 5-6 minuten tot dat de saus karamelliseert en de kip lekker kleverig is. Schep de kip terug op het bord.
Breek de eieren in een mengkom. Snijd 3 bosuien in dunne ringetjes en meng door de eieren. Breng op smaak met zout en peper. Maak de pan schoon en bak 4 omeletjes.
Snijd de laatste bosui in dunne ringetjes en hak de koriander grof. Leg op ieder bord een Aziatische omelet. Vul een helft met kip en groenten en klap de omelet dicht. Bestrooi met de bosui en grof gehakte koriander


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan