Aziatische omelet met groente
Een omelet met groente is best een slimme manier om snel een voedzame maaltijd te maken. En ook nog eens heel lekker. Wanneer je door de eieren al wat bosui mengt heb je gelijk een Aziatische smaak te pakken. Vul de Aziatische omelet vervolgens met stukjes kip die je in een sticky saus hebt gebakken en wat verse groenten en je hebt een heerlijk gerecht. Je kunt zelf de groenten uitzoeken die je het lekkerste vindt, maar ik ben nou eenmaal gek op bimi. Sperzieboontjes en taugé zijn bijvoorbeeld ook heel lekker bij dit recept. Probeer ook eens een van onze andere recepten met ei.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 4 eieren
- 300 gr kippendijfilets
- 400 gr bimi
- 300 gr peultjes
- 4 bosuien
- 1 bosje koriander
- 1 el olie
- 1 el boter
- Peper en zout
Ingrediënten voor de sticky saus
- 4 el sojasaus
- 1 el bruine basterdsuiker
- 2 tenen knoflook
- 3 el sweet chilisaus
- 2 el geraspte gember
- 1 el rijstazijn
- 2 tl sesamolie
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Doe alle ingrediënten voor de saus in een steelpannetje. Zet op laag vuur en meng alle ingrediënten goed door elkaar tot dat de suiker is opgelost. Hak de knoflook voor de saus fijn en roer door de sticky saus. Haal van het vuur en zet even apart.
Dep de kip droog met keukenpapier. Bestrooi met zout en peper. Verhit de olie en boter in een koekenpan en bak rondom mooi bruin. Haal uit de pan en snijd de kip in reepjes.
Kook ondertussen de peultjes en bimi in een pan met gezouten water tot de groenten gaar zijn.
Doe de kip terug in de pan en voeg de saus toe. Roerbak 5-6 minuten tot dat de saus karamelliseert en de kip lekker kleverig is. Schep de kip terug op het bord.
Breek de eieren in een mengkom. Snijd 3 bosuien in dunne ringetjes en meng door de eieren. Breng op smaak met zout en peper. Maak de pan schoon en bak 4 omeletjes.
Snijd de laatste bosui in dunne ringetjes en hak de koriander grof. Leg op ieder bord een Aziatische omelet. Vul een helft met kip en groenten en klap de omelet dicht. Bestrooi met de bosui en grof gehakte koriander
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in