Avocadosalade

Avocadosalade met croutons

In de zomer eten we het liefst lekker in de zon. En wat staat er dan op tafel? Juist salades! Wel met een beetje body, gevulde salades dus. Iets waar je de hele avond nog mee door kan. En dit is er zo een, een lekker gevulde avocadosalade met broodcroutons. Vooral de combinatie met de citroenazijn maakt deze salade echt heel lekker. Je kunt het bij een speciaalzaak kopen, maar je kan ook witte wijnazijn mengen met citroensap. Het is iets anders, maar is ook echt lekker.

Salade met avocado en croutons

De zelfgemaakte broodcroutons zorgen voor iets knapperigs in de salade. We maken ze van ongesneden zuurdesembrood. Waardoor je heel fijn zelf de grootte van je croutons kunt bepalen. Je kunt blokjes snijden of  langwerpige plakken maken. Als je het brood maar lekker even in de pan bakt. De sla maakt deze avocadosalade ook heel lekker fris en knapperig. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld romaine kropjes. Van die kleintjes. Je haalt dan de blaadjes los, die je in zijn geheel in de salade verwerkt. Zo ziet je avocadosalade er ook gelijk heel mooi uit! Wat mooie verse kruiden er over en wat tuinkers en klaar ben je!

Avocadosalade
Avocadosalade
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 0,5 zuurdesembrood (ongesneden)
  • 4 rijpe avocado's
  • 4 stronkjes baby Romaine sla
  • 90 gr zachte geitenkaas
  • Klein handje tuinkers
  • 4 takjes basilicum
  • 4 takjes peterselie
  • 3 el citroenazijn (of 3 el witte wijnazijn met 2 tl citroensap)
  • 30 gr boter
  • 4 el olijfolie
  • Peper en zout
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Snijd het brood in blokjes van ongeveer 1,5x 1,5cm. Doe 1 eetlepel olijfolie en de boter in de pan en bak hier de brood blokjes goudbruin en krokant. Haal uit de pan en zet even apart.

  2. Haal de blaadjes van de stronkjes romaine sla. En leg ze in een mooie schaal. Snijd de avocado’s in dunne plakjes en leg ze tussen de blaadjes sla. Verdeel de croutons over de groenten en verkruimel de geitenkaas over de salade.

  3. Meng de citroenazijn samen met olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Giet de dressing over de avocadosalade. Hak tot slot de verse kruiden grof en garneer de salade er mee. De tuinkers hoef je niet te hakken. Die kun je zo over de avocado salade verdelen. Tuinkers is wel intens van smaak kijk uit dat je niet te veel gebruikt.

Avocadosalade
Avocadosalade

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (2 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Ook leuk:


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in