Gegrilde aubergine salade

Aubergine salade

Aubergine salade: dit is zo’n gerecht dat voelt alsof je op vakantie bent. Maar je hoeft er niet eens je huis voor uit!

Gegrilde aubergine, sappige tomaten en krokant platbrood, lekker met een romige feta-yoghurtdip met een frisse twist van citroen. Dit is het soort salade dat alles heeft: warm, koud, romig, kruidig én knapperig. Wij maken ‘m graag als lunch op een zomerse dag of als bijgerecht bij een etentje.

Aubergine salade: ideaal BBQ gerecht

Wij leggen de aubergine in de zomer vaak op de barbecue. Maar een grillpan op het fornuis werkt net zo goed. Het geheim zit ‘m in de kruidenolie: die geeft die simpele groente echt een smaakboost. Serveer alles op een grote schaal zodat iedereen lekker kan dippen met het platbrood.

Gegrilde aubergine salade
Gegrilde aubergine salade
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.

Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • 250 gr cherrytomaten aan tak
  • 2 st Libanees platbrood
  • 5 gr koriander
  • 5 gr dille
  • 1 citroen
  • 150 gr Griekse yoghurt
  • 200 gr feta
  • 3 el kappertjes
  • 1 el gedroogde oregano
  • olijfolie
  • peper en zout

Materiaal

Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Snijd de aubergines in plakken van ongeveer een halve centimeter. Pers de citroen uit. Hak de koriander en dille grof. Knip de takjes tomaten in kleinere trosjes.

  2. Meng de Griekse yoghurt samen met feta en het sap van de citroen in een keukenmachine tot een dikke dip. Breng op smaak met peper (en eventueel zout). Strijk uit over een grote schaal of serveerplank.

  3. Meng in een kommetje 4 eetlepels olijfolie met de gedroogde oregano, peper en zout. Bestrijk de aubergineplakken, het platbrood en de trosjes tomaten er mee.

  4. Verhit een grillpan op hoog vuur. Grill de aubergineplakken (in delen) tot ze mooi gekleurd zijn en streepjes krijgen. Grill het platbrood aan beide kanten en tot slot de trosjes tomaten.

  5. Leg de gegrilde aubergine, tomaten en stukken platbrood op de feta-yoghurtdip. Bestrooi de aubergine salade met kappertjes, koriander en dille.

Variatietips

  • Vervang het platbrood door naan of pitabroodjes. Je kunt ook zelf platbrood maken met dit makkelijke recept.
  • Voeg gegrilde courgette of paprika toe voor extra groenten in deze aubergine salade
Gegrilde aubergine salade
Gegrilde aubergine salade

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.5 (2 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Recepten bewaren?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.