kaas arepa's

Arepa’s met kaas

Heb jij al eens arepa’s gegeten? Dit is een Zuid-Amerikaans maïsbroodje dat je zeker lekker zal vinden! Onze versie vullen we met guacamole, tomaten, een simpele Mexicaanse bonensalade en feta.

Zo maak je arepa's

Begin met het maken van het deeg door maisbloem te mengen met boter en cheddar kaas, wat zorgt voor een rijk en smeuïg resultaat. Als het deeg eenmaal is gekneed, vorm je het in kleine schijfjes die je bakt tot ze goudbruin en heerlijk krokant zijn.

De vulling maakt ze pas echt speciaal. Smeer een royale laag guacamole op de opengesneden arepa’s, gevolgd door verse plakjes tomaat en een schepje kleurrijke Mexicaanse bonensalade. De bonensalade is een eenvoudig mengsel van kidneybonen, mais, rode ui en bosui. Top het geheel af met wat verkruimelde feta voor een zoutige finish die lekker smaakt met de romige guacamole.

kaas arepa's
kaas arepa's
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 8 arepa's

  • 250 gr maisbloem
  • 100 gr roomboter (+ extra om in te bakken)
  • 100 gr cheddar kaas (geraspt )
  • 8 el guacamole
  • 2 tomaten
  • 4 el Mexicaanse bonensalade
  • 50 gr feta
  • peper en zout

Zo maak je het

  1. Snijd de boter in kleine blokjes. Meng daarna de maisbloem en een 1 theelepel zout in een kom. Voeg beetje bij beetje 350 milliliter water toe en kneed tot je een stevig deeg hebt. Kneed vervolgens de klontjes boter door het deeg totdat alles goed gemengd is. Dit kan met de hand of gebruik een keukenmachine met deeghaak.

  2. Voeg de geraspte cheddar kaas toe aan het deeg en kneed opnieuw tot alles goed gemengd is. Vorm 8 kleine balletjes van het deeg en druk ze platter, circa 6-8 cm. Leg ze onder een vochtige theedoek zodat ze niet uit kunnen drogen terwijl je ze bakt.

  3. Verhit een beetje boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak 3-4 arepa’s per keer; steeds ongeveer 2-3 minuten aan elke kant tot ze mooi goudbruin en knapperig zijn.

  4. De arepa’s zijn zowel met als zonder vulling erg lekker. Snijd voor een gezonde vulling de tomaat in plakjes en verkruimel de feta. Snijd de gebakken arepa’s voorzichtig open en vul ze met guacamole, plakjes tomaat, Mexicaanse bonensalade en verkruimelde feta.

    De Mexicaanse bonensalade maak je makkelijk zelf: meng een paar eetlepels kidneybonen, mais en 1 fijngehakte rode ui en fijngehakte bosui door elkaar. 

kaas arepa's
kaas arepa's

Wat vind jij van dit recept?

4.1 (15 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Dit recept bewaren?

Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.

Tags

Makkelijke recepten Snelle recepten Bonen Brood en deeg Tomaat Gezonde recepten Glutenvrije recepten Notenvrije recepten Vegetarische recepten Lente recepten Zomer recepten Lunch

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in