Arepa’s met kaas
Heb jij al eens arepa’s gegeten? Dit is een Zuid-Amerikaans maïsbroodje dat je zeker lekker zal vinden! Onze versie vullen we met guacamole, tomaten, een simpele Mexicaanse bonensalade en feta.
Zo maak je arepa's
Begin met het maken van het deeg door maisbloem te mengen met boter en cheddar kaas, wat zorgt voor een rijk en smeuïg resultaat. Als het deeg eenmaal is gekneed, vorm je het in kleine schijfjes die je bakt tot ze goudbruin en heerlijk krokant zijn.
De vulling maakt ze pas echt speciaal. Smeer een royale laag guacamole op de opengesneden arepa’s, gevolgd door verse plakjes tomaat en een schepje kleurrijke Mexicaanse bonensalade. De bonensalade is een eenvoudig mengsel van kidneybonen, mais, rode ui en bosui. Top het geheel af met wat verkruimelde feta voor een zoutige finish die lekker smaakt met de romige guacamole.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 8 arepa's
- 250 gr maisbloem
- 100 gr roomboter (+ extra om in te bakken)
- 100 gr cheddar kaas (geraspt )
- 8 el guacamole
- 2 tomaten
- 4 el Mexicaanse bonensalade
- 50 gr feta
- peper en zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Snijd de boter in kleine blokjes. Meng daarna de maisbloem en een 1 theelepel zout in een kom. Voeg beetje bij beetje 350 milliliter water toe en kneed tot je een stevig deeg hebt. Kneed vervolgens de klontjes boter door het deeg totdat alles goed gemengd is. Dit kan met de hand of gebruik een keukenmachine met deeghaak.
Voeg de geraspte cheddar kaas toe aan het deeg en kneed opnieuw tot alles goed gemengd is. Vorm 8 kleine balletjes van het deeg en druk ze platter, circa 6-8 cm. Leg ze onder een vochtige theedoek zodat ze niet uit kunnen drogen terwijl je ze bakt.
Verhit een beetje boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak 3-4 arepa’s per keer; steeds ongeveer 2-3 minuten aan elke kant tot ze mooi goudbruin en knapperig zijn.
De arepa’s zijn zowel met als zonder vulling erg lekker. Snijd voor een gezonde vulling de tomaat in plakjes en verkruimel de feta. Snijd de gebakken arepa’s voorzichtig open en vul ze met guacamole, plakjes tomaat, Mexicaanse bonensalade en verkruimelde feta.
De Mexicaanse bonensalade maak je makkelijk zelf: meng een paar eetlepels kidneybonen, mais en 1 fijngehakte rode ui en fijngehakte bosui door elkaar.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in