Arancini

Arancini

Bij het zien van deze arancini denk je al snel aan een bitterbal. Eigenlijk is dit het ook, maar dan op de Italiaanse manier, gevuld met risottorijst en mozzarella. Risotto balletjes schijnen een specialiteit uit Sicilië te zijn. Arancini maak je van afgekoelde risotto. In principe kun je hier iedere risotto voor gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld ook arancini maken van risotto die je over hebt van het avondeten. Echt super lekker en zowel warm als koud te eten. Leuk ook als eens een ander hapje bij de borrel! Nog meer zin in Italiaans eten? Bekijk ook eens onze andere Italiaanse recepten.

Arancini
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 15 stuks

  • 200 gr risottorijst
  • 1 bol mozzarella
  • 40 gr Parmezaanse kaas
  • 1 ei
  • Halve courgette
  • 100 gr zongedroogde tomaten
  • 1 ui
  • 600 ml groentebouillon
  • Klein glaasje witte wijn
  • Paneermeel
  • Peper en zout
  • Frituurvet (of zonnebloemolie)
  • Klontje roomboter

Lekker met

  • Pimentmayonaise of truffelmayonaise
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Pel en snipper de ui en fruit deze kort aan in een beetje boter. Voeg de rijstkorrels toe en bak ze kort totdat ze glazig zien.

  2. Blus de risotto af met de witte wijn. Voeg een soeplepel bouillon toe en laat de rijst op een laag pitje koken totdat het vocht opgenomen is. Snijd de courgette en tomaatjes klein en voeg deze toe aan de risotto.

  3. Voeg nu weer een soeplepel bouillon toe aan de risotto en wacht tot het vocht opgenomen is door de rijst. Dit herhaal je totdat alle bouillon op is. De korrel dient zacht te worden. Je mag pas nieuwe bouillon toevoegen als de rijst al het vocht opgenomen heeft.

  4. Voeg de geraspte Parmezaanse kaas toe. Breng de risotto op smaak met peper en zout en laat deze volledig afkoelen.

  5. Klop het ei los in een kommetje en verdeel het paneermeel over een bordje.

  6. Snijd de mozzarella in blokjes.

  7. Neem een handje risotto en leg de mozzarella in het midden. Vorm een balletje ter grootte van een golfbal. Druk het rondom goed aan. Haal het risotto balletje eerst door het losgeklopte ei en dan door de paneermeel.

  8. Laat de balletjes iets opstijven in de koelkast.

  9. Bak de arancini in ongeveer vijf minuten goudbruin in frituurvet. Je kan ook een pannetje met zonnebloemolie verwarmen tot 180 graden en de risotto balletjes daarin bakken.

  10. Serveer de arancini met een lekkere mayonaise.

Arancini

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.3 (7 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Ook leuk:


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in