Baked oats
Baked oats uit de oven is ineens heel populair op TikTok. Wij snappen wel waarom. Dit recept voor gebakken havermout met appel staat al een hele tijd online en is een persoonlijke favoriet van ons. Deze havermout smaakt namelijk naar appeltaart. Zo lekker en toch een gezond ontbijtje. Ga jij deze appeltaart havermout maken?
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 pers.
- 160 gr havermout (kan glutenvrij)
- 600 ml (plantaardige) melk (bijv. amandelmelk)
- 3 appels
- Evt. 6 gedroogde abrikozen
- Handje noten
- 3 tl kaneel
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht.
Meng de havermout met de (plantaardige) melk in een kom. Snij de appels in kleine blokjes en voeg dit bij de havermout. Hak de noten en de gedroogde abrikozen grof en meng dit door de havermout. Breng de havermout op smaak met de kaneel. Als je van zoet houdt kan je ook een kneepje honing toevoegen.
Meng het geheel door elkaar en doe de havermout in een ovenbestendig schaaltje. Bak de havermout in ongeveer 35 minuten goudbruin in de oven. Het hele huis zal naar appeltaart ruiken. Serveer de baked oats warm.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in