
Gebakken havermout met appel
Gebakken havermout uit de oven is ineens heel populair op TikTok. Wij snappen wel waarom. Dit recept voor baked oats met appel staat al een hele tijd online en is een persoonlijke favoriet van ons. Deze havermout smaakt namelijk naar appeltaart. Zo lekker en toch een gezond ontbijtje. Ga jij dit maken?


Bestel nu!
Lekker makkelijk! Is het antwoord op de vraag: wat eten we vandaag? Met heel veel inspiratie voor het avondeten. Het boek bevat meer dan 100 simpele en snelle recepten voor elke dag. Recepten met max. 10 ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kan kopen.
Bekijk hierIngrediënten voor 1 persoon
- 40 gr havermout (kan glutenvrij)
- 150 ml (plantaardige) melk (bijv. amandelmelk)
- 1 appel
- Evt. 2 gedroogde abrikozen
- Handje noten
- 1 tl kaneel
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht.
Meng de havermout met de (plantaardige) melk in een kom. Rasp de appel grof en voeg dit bij de havermout. Hak de noten en de gedroogde abrikozen grof en meng dit door de havermout. Breng de havermout op smaak met de kaneel. Als je van zoet houdt kan je ook een kneepje honing toevoegen.
Meng het geheel door elkaar en doe de havermout in een ovenbestendig schaaltje. Bak de havermout in ongeveer 25 minuten goudbruin in de oven. Het hele huis zal naar appeltaart ruiken. Serveer de baked oats warm.

4 maart 2014
Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan