Gebakken havermout met appel

Gebakken havermout met appel

Gebakken havermout uit de oven is ineens heel populair op TikTok. Wij snappen wel waarom. Dit recept voor baked oats met appel staat al een hele tijd online en is een persoonlijke favoriet van ons. Deze havermout smaakt namelijk naar appeltaart. Zo lekker en toch een gezond ontbijtje. Ga jij dit maken?

Gebakken havermout met appel

Schrijf je in & win!

December staat in het teken van geven. De hele maand geven wij de leukste, lekkerste en mooiste prijzen weg in onze nieuwsbrief. Van een hotelovernachting tot een parel van een pan, een Airfryer en meer! Je maakt automatisch kans als je je (gratis!) abonneert. Doe je mee?

Ik wil kans maken

Ingrediënten voor 1 persoon

  • 40 gr havermout (kan glutenvrij)
  • 150 ml (plantaardige) melk (bijv. amandelmelk)
  • 1 appel
  • Evt. 2 gedroogde abrikozen
  • Handje noten
  • 1 tl kaneel

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht.

  2. Meng de havermout met de (plantaardige) melk in een kom. Rasp de appel grof en voeg dit bij de havermout. Hak de noten en de gedroogde abrikozen grof en meng dit door de havermout. Breng de havermout op smaak met de kaneel. Als je van zoet houdt kan je ook een kneepje honing toevoegen.

  3. Meng het geheel door elkaar en doe de havermout in een ovenbestendig schaaltje. Bak de havermout in ongeveer 25 minuten goudbruin in de oven. Het hele huis zal naar appeltaart ruiken. Serveer de baked oats warm.

Gebakken havermout met appel

Tags

Appel Havermout Gezonde recepten Glutenvrije recepten Lactosevrije recepten Ontbijt

Wat vind jij van dit recept?

3.7 (187 stemmen)

4 maart 2014


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in