
Gebakken havermout met appel
Gebakken havermout uit de oven is ineens heel populair op TikTok. Wij snappen wel waarom. Dit recept voor baked oats met appel staat al een hele tijd online en is een persoonlijke favoriet van ons. Deze havermout smaakt namelijk naar appeltaart. Zo lekker en toch een gezond ontbijtje. Ga jij deze appeltaart havermout maken?



We zijn genomineerd!
We zijn genomineerd voor website van het jaar 2023! Help jij ons deze mooie titel binnen te slepen? Stem op ons en maak kans op mooie prijzen.
StemmenIngrediënten voor 4 pers.
- 160 gr havermout (kan glutenvrij)
- 600 ml (plantaardige) melk (bijv. amandelmelk)
- 3 appels
- Evt. 6 gedroogde abrikozen
- Handje noten
- 3 tl kaneel
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht.
Meng de havermout met de (plantaardige) melk in een kom. Snij de appels in kleine blokjes en voeg dit bij de havermout. Hak de noten en de gedroogde abrikozen grof en meng dit door de havermout. Breng de havermout op smaak met de kaneel. Als je van zoet houdt kan je ook een kneepje honing toevoegen.
Meng het geheel door elkaar en doe de havermout in een ovenbestendig schaaltje. Bak de havermout in ongeveer 35 minuten goudbruin in de oven. Het hele huis zal naar appeltaart ruiken. Serveer de baked oats warm.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan