Appelbeignets met kaneelsuiker
Dit keer geen oliebollenrecept, maar een recept voor appelbeignets met kaneelsuiker. Yum! We hebben de afgelopen jaren heel wat appelbeignets gebakken en getest. En dit recept is toch wel het beste, ze zijn goedgekeurd! Echt een leuk klusje om te maken en helemaal niet ingewikkeld. Ga jij zelf bakken dit jaar?
Dit recept hebben we uitvoerig getest en ze zijn goedgekeurd!
Zo klaar
Het voordeel van het beslag van appelbeignets ten opzichte van oliebollen is dat het niet hoeft te rijzen. Je bent dus zo klaar. We maken ze met zelfrijzend bakmeel, een eitje en wat melk. Veel meer heb je dan niet nodig. ZDe combinatie van appel en kaneel is echt fantastisch, daarom haal je de appeltjes eerst door de kaneelsuiker en daarna door het beslag. Even kort frituren en klaar ben je. Je zou de melk ook eventueel voor de helft kunnen vervangen voor bier, dan krijg je ook een heel luchtig beslag. Maar deze met enkel melk zijn ook al vrij luchtig. Zo luchtig dat je er zo 6 op eet. Haha!
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 20 st.
- 5 grote appels (bijv. Jonagold)
- 250 gr zelfrijzend bakmeel
- 300 ml melk (lauwwarm)
- 2 eieren
- 200 gr fijne suiker
- 2 el kaneel
- Snuf zout
- Zonnebloemolie om in te bakken
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Was de appels en verwijder het klokhuis. Snijd ze in plakken van ongeveer 8 mm dik. Verwarm in de tussentijd alvast de zonnebloemolie tot 180 graden.
Meng de kaneel door de suiker en zet apart.
Maak een beslag van het zelfrijzend bakmeel, de melk, de eieren en een snuf zout. Meng totdat het een egaal beslag is, vergelijkbaar met een dik pannenkoekenbeslag.
Haal een appelring aan beide kanten door de kaneelsuiker. Haal hem dan door het beslag (dit gaat het makkelijkste met een vork) en laat het iets uitlekken. Leg de appel dan in de hete olie. Bak de appelbeignets in ongeveer 5 minuten goudbruin. Draai ze halverwege om, zodat beide zijdes mooi kleuren. Laat ze uitlekken op een vel keukenpapier.
Serveer de appelbeignets met de overgebleven kaneelsuiker of met wat poedersuiker. Je kunt ze zowel warm als koud eten. Als je ze warm wilt eten, kan je ze het beste kort opwarmen in de oven op 180 graden.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.