Menu

Appelbeignets met kaneelsuiker

Hebben jullie fijne kerstdagen gehad? En lekker gegeten? Mijn kerst was heerlijk relaxt, ik hoefde alleen maar aan te schuiven en niks te doen. Wel zo fijn nu ik bijna 30 weken zwanger ben. Maar kerst is voorbij, dus op naar het volgende feest Oud en Nieuw. Dit jaar krijg je geen oliebollenrecept van mij maar een recept voor appelbeignets met kaneelsuiker. Yum! Een paar weken geleden ben ik mijn schuurtje ingedoken en heb ik ze alvast voor jullie getest en gebakken. En ze zijn goedgekeurd! Echt een leuk klusje om te maken en helemaal niet ingewikkeld. Ga jij zelf bakken dit jaar?

Een paar weken geleden ben ik mijn schuurtje ingedoken en heb ik alvast appelbeignets voor jullie getest en gebakken. En ze zijn goedgekeurd!

Zo klaar

Het voorrdeel van het beslag van appelbeignets ten opzichte van oliebollen is dat het niet hoeft te rijzen. Je bent dus zo klaar. Ik maak ze met zelfrijzend bakmeel, een eitje en wat melk. Veel meer heb je dan niet nodig. Zelf vind ik de combinatie van appel en kaneel echt fantastisch, daarom heb ik de appeltjes eerst door de kaneelsuiker gehaald en daarna door het beslag. Even kort frituren en klaar ben je. Je zou de melk ook eventueel voor de helft kunnen vervangen voor bier, dan krijg je ook een heel luchtig beslag. Maar deze met enkel melk zijn ook al vrij luchtig. Zo luchtig dat ik er zo 6 op at. Haha!

20 st.

Ingrediënten voor 20 st.

  • 5 grote appels (bijv. Jonagold)
  • 250 gr zelfrijzend bakmeel
  • 300 ml melk (lauwwarm)
  • 2 eieren
  • 200 gr fijne suiker
  • 2 el kaneel
  • Snuf zout
  • Zonnebloemolie om in te bakken

Zo maak je het

  1. Was de appels en verwijder het klokhuis. Snijd ze in plakken van ongeveer 8 mm dik. Verwarm in de tussentijds alvast de zonnebloemolie tot 180 graden.

  2. Meng de kaneel door de suiker en zet apart.

  3. Maak een beslag van het zelfrijzend bakmeel, de melk, de eieren en een snuf zout. Meng totdat het een egaal beslag is, vergelijkbaar met een dik pannenkoekenbeslag.

  4. Haal een appelring aan beide kanten door de kaneelsuiker. Haal hem dan door het beslag (dit gaat het makkelijkste met een vork) en laat het iets uitlekken. Leg de appel dan in de hete olie. Bak de appelbeignets in ongeveer 5 minuten goudbruin. Draai ze halverwege om, zodat beide zijdes mooi kleuren. Laat ze uitlekken op een vel keukenpapier.

  5. Serveer de appelbeignets met de overgebleven kaneelsuiker of met wat poedersuiker. Je kunt ze zowel warm als koud eten. Als je ze warm wilt eten, kan je ze het beste kort opwarmen in de oven op 180 graden.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Bestel nu ons jubileummagazine FEEST